Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 03:18

Έχασε το κύρος του για να μην χάσει τον Κουκούτση ο δήμαρχος Καλαμάτας!

Έχασε το κύρος του για να μην χάσει τον Κουκούτση ο δήμαρχος Καλαμάτας!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ! 
Απώλεσε το κύρος του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, χθες τη νύχτα, όταν η πλειοψηφία του Σώματος καταδίκασε τη συνεργασία του με τον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση. Η απάντηση ωστόσο του δημάρχου σε αυτή την οδυνηρή απόφαση ήταν ότι εκείνοι που θα τον κρίνουν δεν είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά οι πολίτες στο τέλος της τετραετίας…

“Καταδικάζουμε την ακροδεξιά επιλογή της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και συγκεκριμένα του Δημάρχου Αθανάσιου Βασιλόπουλου, όπως εκφράστηκε με την ανάθεση θέσεων ευθύνης στον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτριο Κουκούτση. Ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή του από την διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας” είναι το ψήφισμα που πέρασε τη νύχτα, περίπου στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν 17 δημοτικοί σύμβουλοι και κατά 16. 

Το ψήφισμα εισηγήθηκαν οι παρατάξεις του Μανώλη Μάκαρη, της Τόνιας Κουζή και του Μιχάλη Αντωνόπουλου και το υπερψήφισαν επίσης οι παρατάξεις του Βασίλη Κοσμόπουλου, του Βασίλη Τζαμουράνη και της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

Το καταψήφισαν η παράταξη της πλειοψηφίας και οι παρατάξεις της Ελένης Αλειφέρη και του Δημήτρη Κουκούτση. 

Η παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου αποχώρησε από τη συζήτηση του θέματος, με το επιχείρημα ότι δεν αφορά την πόλη και πως αξιοποιείται για να κάνουν κάποιοι σπέκουλα. 

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήλωσε απόλυτα προσβεβλημένος από το κείμενο του ψηφίσματος γιατί είπε ότι τον περιγράφει ως ακροδεξιό. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι είναι λαϊκός άνθρωπος και δημοκράτης και ισχυρίστηκε ότι το ζήτημα Κουκούτση το συντηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε μάλιστα ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως έχει γραφτεί και η ανοιχτή επιστολή των πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσαν κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα να πάρει θέση για τη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ακόμη ότι στόχος όσων συντηρούν αυτό το θέμα είναι ο ίδιος και όχι ο Δημήτρης Κουκούτσης, υπογράμμισε ωστόσο ότι “το δικαίωμα να είμαι δήμαρχος το έχω κερδίσει, δεν μου το έχει χαρίσει κανείς”. 

Από την πλευρά τους οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των δημοτικών συμβούλων που υπερψήφισαν το ψήφισμα διευκρίνησαν ότι δεν κατηγορούν το δήμαρχο ως ακροδεξιό αλλά χαρακτηρίζουν την επιλογή του να συνεργαστεί με τον Δημήτρη Κουκούτση ως ακροδεξιά. 

Τοποθετήθηκε και ο ίδιος ο Δημήτρης Κουκούτσης που επίσης ανέφερε ότι στόχος είναι ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ιδιαίτερα από το λούμπεν προλεταριάτο και τη μπουρζουαζία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ένα λαϊκό παιδί εκλέχτηκε δήμαρχος. 

Επιπλέον ο Δημήτρης Κουκούτσης είχε και απειλητικό ύφος λέγοντας ότι εάν το δικαστήριο τον αθώωσει θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τουλάχιστον την ηθική του δικαίωση απέναντι σε τοποθετήσεις που έχουν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και είναι καταγραμμένες στα πρακτικά. 

Κατά τα άλλα η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη υποστήριξε ότι εκείνος που συνεργάστηκε με τη Χρυσή Αυγή ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν έριξαν μαζί, όπως είπε, την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μη επιτρέποντας να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας. Επίσης σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όπως ο Γιάννης Μπάκας και ο Κώστας Αθανασόπουλος, κατέφυγαν στο επιχείρημα της δήθεν εξίσωσης του φασισμού-ναζισμού με τον κομμουνισμό.

Επίσης τόσο ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος όσο και ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης προσπάθησαν να πιέσουν την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη, λέγοντας ότι αρχηγός της παράταξης δεν είναι ουσιαστικά ο Μανώλης Μάκαρης αλλά ο Σταμάτης Μπεχράκης. Μάλιστα ο δήμαρχος είπε δημόσια ότι ο Σταμάτης Μπεχράκης διαπραγματεύτηκε, μαζί με τον Μανώλη Μάκαρη, τη συνεργασία με την δημοτική αρχή, χωρίς να βάλουν όρο τη μη συνεργασία με τον Δημήτρη Κουκούτση, κάτι όμως που οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αρνήθηκαν.

Στ.Μ.