Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 13:00

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας υπέρ της επαναφοράς του αυτοδιοίκητου στο ΚΕΘΕΑ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας υπέρ της επαναφοράς του αυτοδιοίκητου στο ΚΕΘΕΑ

ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Την αναστολή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο στο ΚΕΘΕΑ ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του, το οποίο μάλιστα εισηγήθηκε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας…

Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι πρόσφατα τον επισκέφθηκε η διευθύντρια του ΚΕΘΕΑ στην Καλαμάτα, Ιωάννα Τσουράπα και τον ενημέρωσε για το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, όπως και για τη δομή “Κύτταρο” που λειτουργεί στη Σπερχογεία. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι έμεινε με εξαιρετικές εντυπώσεις από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη συνέχεια στη δομή Κύτταρο, ενώ μετά εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος για την αναστολή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο στο ΚΕΘΕΑ ώστε να πραγματοποιηθεί διαβούλευση και να βρεθεί η χρυσή τομή, όπως είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον όμως ο δήμαρχος, που στηρίζεται από τη Ν.Δ., η οποία κατάργησε το αυτοδιοίκητο, σημείωσε ότι το ΚΕΘΕΑ λειτουργούσε άριστα ως αυτοδιοικούμενος οργανισμός όμως και με την αλλαγή που έγινε με την ΠΝΠ ενδεχομένως θα μπορέσει να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα. 

Κατά τη συζήτηση του ψηφίσματος τοποθετήθηκε και η διευθύντρια του ΚΕΘΕΑ στην Καλαμάτα, Ιωάννα Τσουράπα που έκρινε ως παράλογη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και σχολίασε ότι δεν μπορεί να ασκείται κοινωνική πολιτική με τέτοιες νομοθετικές διαδικασίες. Επίσης υποστήριξε ότι με την ΠΝΠ θα τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία του οργανισμού, που υπογράμμισε ότι έχει δώσει αποτελέσματα στην ελληνική κοινωνία. 

Οι επικεφαλής των παρατάξεων συμφώνησαν με την εισήγηση του δημάρχου και την τοποθέτηση της διευθύντριας του ΚΕΘΕΑ, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, ανέφερε επιπλέον ότι η πολιτική επιλογή κεντρικά φαίνεται πως είναι η ανοχή στα ναρκωτικά και το πέρασμα από τα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης στη χρήση υποκατάστατων. 

Στ.Μ.