Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020 14:13

Χαρδαλιάς: Τέλος ο παραμύθι, η Μεσσηνία φέτος έχει τους περισσότερους πυροσβέστες που είχε ποτέ

Χαρδαλιάς: Τέλος ο παραμύθι, η Μεσσηνία φέτος έχει τους περισσότερους πυροσβέστες που είχε ποτέ

Καμία άλλη χρονιά στην ιστορία η Μεσσηνία δεν είχε περισσότερους πυροσβέστες από όσους έχει φέτος. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε κυρίως στον Βασίλη Καπέλιο και τη Ντίνα Νικολάκου, οι οποίοι ανέφεραν ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία αποδυναμώθηκε με μεταθέσεις που έγιναν στις αρχές Ιούνη. “Τέλος στο παραμύθι ότι μειώθηκε η δύναμη της πυροσβεστικής στη Μεσσηνία” ανέφερε χαρακτηριστικά…

Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου για την εφαρμογή και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το νέο κορονοϊό και την πυρασφάλεια, ο αντιπεριφερειάρχης και τέως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Καπέλιος, ανέφερε ότι τον Ιούνιο έφυγαν από την Μεσσηνία, με μεταθέσεις, 25 πυροσβέστες, αριθμός που αντιστοιχεί στη δύναμη ενός πυροσβεστικού σταθμού, όπως είπε. 

Και η εκπρόσωπος της παράταξης “Νέα Πελοπόννησος”, Ντίνα Νικολάκου, σχολίασε ότι δεν είναι σωστή απόφαση η μείωση της δύναμης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην αρχή μάλιστα της αντιπυρικής περιόδου. 

Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε μια εντελώς διαφορετική εικόνα και συγκεκριμένα είπε ότι φέτος η Μεσσηνία έχει τον υψηλότερο αριθμό πυροσβεστών που είχε ποτέ. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι έχει 314 πυροσβέστες, ενώ στο παρελθόν ο υψηλότερος αριθμός ήταν 304, το 2017, όταν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν ο Βασίλης Καπέλιος. 

Σε ό,τι αφορά τις μεταθέσεις των 25 πυροσβεστών της Μεσσηνίας, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του νέου κανονισμού μεταθέσεων, που τόνισε ότι είναι ο δικαιότερος που υπήρξε μέχρι σήμερα γιατί δίνει το δικαίωμα σε όλους να υπηρετήσουν κοντά στο σπίτι τους ενώ με το προηγούμενο καθεστώς κάποιοι υπηρετούσαν στον τόπο τους για πολλά χρόνια στερώντας από τους υπόλοιπους τη δυνατότητα να υπηρετήσουν και εκείνοι για κάποιο διάστημα στην περιοχή τους. 

Τέλος ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς μίλησε για την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας τριών νέων εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Κορώνη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, στο Σιδηρόκαστρο του Δήμου Τριφυλίας και στο Πραστείο του Δήμου Δυτικής Μάνης. Μάλιστα, επειδή ο υφυπουργός κατηγορήθηκε ότι φτιάχνει πυροσβεστικό κλιμάκιο στο χωριό της πεθεράς, το Σιδηρόκαστρο, σχολίασε ότι το χωριό της πεθεράς του είναι ο Σελλάς και υπεραμύνθηκε της ανάγκης για τη λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στο Σιδηρόκαστρο επειδή είπε πως είναι περιοχή απομακρυσμένη από τον κοντινότερο πυροσβεστικό σταθμό, που είναι της Κυπαρισσίας. Είπε χαρακτηριστικά ότι για να φτάσουν τα πυροσβεστικά από την Κυπαρισσία στο Σιδηρόκαστρο χρειάζονται 38 λεπτά της ώρας. 

Στ.Μ.