Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 18:20

Με τον υπουργό της ΔΗΜΑΡ τα βάζει ο δήμαρχος για τη διαθεσιμότητα

Με τον υπουργό της ΔΗΜΑΡ τα βάζει ο δήμαρχος για τη διαθεσιμότητα

«ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ»
Πικραμένος εμφανίστηκε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τη διαδικασία της διαθεσιμότητας-απόλυσης δημοτικών υπαλλήλων. Ωστόσο, ο δήμαρχος απέφυγε να κατηγορήσει την κυβέρνηση και στόχευσε μόνο στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη (της ΔΗΜΑΡ)...

«Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ειδικά προς τον υπουργό», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, που πάντως σε άλλο σημείο άφησε και μια μικρή αιχμή για τον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη (της Ν.Δ.).
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι μπορεί να είναι νομότυπη η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, υπογράμμισε όμως ότι αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται εκτός Βουλής.
Πάντως, σημείωσε ότι ο Δήμος έχει λειτουργικά κενά, τα οποία αυτές τις ημέρες καταγράφονται και τεκμηριώνονται και θα ζητηθεί να καλυφθούν από τους υπαλλήλους του Δήμου που βγήκαν σε διαθεσιμότητα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Μάλιστα, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο καθορισμός των λειτουργικών κενών θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στ.Μ.