Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 21:39

Ένταση από τη Χρυσή Αυγή, που φώναξε υπέρ των Ες Ες, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο!

«ΕΣΑ, ΕΣ ΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ»!
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Καλαμάτα το αντιφασιστικό συλλαλητήριο, κατά τη διάρκεια του οποίου λίγες δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής - κάποια με κουκούλες - με τον βουλευτή τους, επιχείρησαν να «μπλοκάρουν» τους διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα ακόμη και υπέρ των Ες Ες, όπως «ΕΣΑ, Ες Ες ανθρωπιστές»!...

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και συμμετείχαν σε αυτό μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης, του ΣΥΡΙΖΑ - και ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος - καθώς και ένα μπλοκ αναρχικών.
Η αντιφασιστική συγκέντρωση, που συνδυάστηκε με την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έγινε στην πλατεία 23ης Μάρτη και ακολούθησε πορεία με προορισμό την κεντρική πλατεία. Στο ύψος όμως του Δημαρχείου, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, την ώρα που η πορεία κατέβαινε, από την αντίθετη πλευρά ανέβαιναν τα μέλη της Χρυσής Αυγής με τον βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση.
Οι δύο πορείες τελικά ανακόπηκαν από αστυνομικούς με ασπίδες και κράνη και για μισή ώρα περίπου έμειναν ακινητοποιημένες, φωνάζοντας η κάθε μια τα συνθήματά της.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναζαν, μεταξύ άλλων, «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ», «Ζήτω οι χίτες και οι ταγματασφαλίτες»!
Οι συμμετέχοντες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο φώναζαν από την πλευρά τους «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73», «Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες τους κρεμά», «Αυτή δεν είναι χρυσή αυγή, είναι μαύρη νύχτα κανονική», «Χρυσαυγίτη, Χρυσαυγίτη η μαμά σου βλέπει Τούρκικα στο σπίτι…».
Κάποια στιγμή τα μέλη της Χρυσής Αυγής φώναξαν «Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας θάψαμε στην άμμο» και του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου απάντησαν «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς» και τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά», ενώ οι πρώτοι είπαν τον Εθνικό Ύμνο.
Τελικά, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από τον πεζόδρομο της Αριστομένους για τα γραφεία τους, οι αστυνομικοί άνοιξαν τον κλοιό και η αντιφασιστική πορεία συνεχίστηκε μέχρι τα «Ψαράκια», όμως στο ύψος του «Goody’s» άγνωστοι πέταξαν στην πορεία μπουκάλια και πέτρες. Ακολούθως, οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο επέστρεψαν πάλι με πορεία στην πλατεία 23ης Μάρτη.
Στ.Μ.