Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 09:36

Γερονικολός: Να ακυρωθεί η απόφαση για το πεδίο βολής στη Σχίζα και να κλείσει οριστικά

Γερονικολός: Να ακυρωθεί η απόφαση για το πεδίο βολής στη Σχίζα και να κλείσει οριστικά

“Είναι αδιανόητο να αποδεχτούμε την επιστροφή στο παρελθόν” υπογραμμίζει σε παρέμβασή του ο υποψήφιος βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός, αναφερόμενος στην απόφαση επανενεργοποίησης του πεδίου βολής της Πολεμικής Αεροπορίας στη νήσο Σχίζα, από τον Απρίλη μέχρι τον Ιούνη. Ο Μενέλαος Γερονικολός έχει ενημερώσει τον αρμόδιο βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου και τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Άμυνας…

Σε δελτίο Τύπου του Μενέλαου Γερονικολού σημειώνονται σχετικά τα εξής: “Καλούμε την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο να πράξει άμεσα τα αυτονόητα, να ακυρώσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να βάλει ένα οριστικό τέλος στο ζήτημα. 

Καλούμε τους βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβουν σήμερα πρωτοβουλίες, προκειμένου να καταργηθεί η απόφαση ενεργοποίησης του πεδίου βολής. 

Καλούμε τους αυτοδιοικητικούς φορείς, δήμο Πύλου – Νέστορος και Περιφέρεια Πελοποννήσου, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνταχθούν με τους κατοίκους της περιοχής. 

Η περιοχή της Μεθώνης, της Φοινικούντας και ευρύτερα της Πυλίας αποτελούν πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της Μεσσηνίας. 

Η περιοχή της Πυλίας χρειάζεται σοβαρά έργα υποδομής, που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτόγεννούς τομέα και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η περιοχή της Πυλίας δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μετατραπεί σε σκηνικό στρατιωτικών ασκήσεων.  

Με αφορμή την ανακοίνωση επανενεργοποίησης του πεδίου βολής της Σχίζας ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι επίκειται επανενεργοποίηση του πεδίου βολής της Σχίζας. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί εύλογα ερωτήματα, δεδομένου ότι έρχεται σε μια στιγμή που η περιοχή της Πυλίας, όπως και ολόκληρη η Μεσσηνία, έχουν ανάγκη από στήριξη του τουρισμού. 

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η εν λόγω απόφαση κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση και εγείρει σοβαρά ζητήματα για την περιοχή. 

Αμέσως επικοινώνησα με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής μας ομάδας για τα ζητήματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. 

Ζητάμε από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, έστω και τώρα, να αντιληφθούν ότι η απόφαση επανενεργοποίησης του πεδίου βολής της Σχίζας γυρνά την περιοχή μας στο παρελθόν. 

Ζητάμε να αντιληφθούν το λάθος τους και να διορθώσουν άμεσα τον σχεδιασμό για τη Σχίζα».