Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 08:59

Με τον Πρέσβη του Παλαιστινιακού κράτους συνεχίζεται το 10ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Με τον Πρέσβη του Παλαιστινιακού κράτους συνεχίζεται το 10ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, με τη συμμετοχή του Πρέσβη της Παλαιστίνης, Marwan Toubassi, το 10ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, το οποίο ξεκίνησε χθες με μεγάλη επιτυχία, με συμμετοχή πολύ κόσμου και ιδίως νέων, με ομιλία για τις αλήθειες και τα ψέματα του 1821 από τον Σπύρο Αλεξίου και τον Χρήστο Ρέππα, με μουσικές, τραγούδια και χορούς και με πίστη ότι με δύναμη και αλληλεγγύη ο κόσμος μπορεί να γίνει πιο δίκαιος για όλους…

Το Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, που διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, πραγματοποιείται στην πλατεία του Διοικητηρίου και ξεκινά στις έξι το απόγευμα. 

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία με θέμα “Η αλληλεγγύη και το διεθνές δίκαιο του παλαιστινιακού αγώνα”, με κύριους ομιλητές τον Marwan Toubassi, Πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης και τον Κώστα. Θα ακολουθήσουν μουσικές και τραγούδια από τους Red Gloves και Ρεμπέτικο πέντι.

Στο Φεστιβάλ λειτουργούν παιδική γωνιά και γωνιές με τα θέματα Έμφυλο, ζαπατίστας, αιολικά, LGBTQIA+, όπως επίσης βιβλιοπωλεία ενώ γίνονται προβολές ντοκιμαντέρ. 

Το σύνθημα του 10ου Αντιρατσιστικού-Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Καλαμάτας είναι “Για έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους”.