Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 22:01

Να πιέσουν ο Δήμος και οι βουλευτές για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου

Να πιέσουν ο Δήμος και οι βουλευτές για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου

ΖΗΤΑΕΙ Ο ΣΤ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Την ενεργοποίηση του Δήμου Καλαμάτας, ιδιαίτερα του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, αλλά και των βουλευτών του Νομού, ώστε να δρομολογηθεί η κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην πόλη, ζητάει ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης…

Όπως τονίζει, πρόκειται για έργο που θα εξυπηρετήσει πολύ τους κατοίκους, ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο της κρίσης, αλλά θα ελαφρύνει και τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος παραχώρησε στο υπουργείο οικόπεδο για τη δημιουργία Κέντρου Υγείας στο ανατολικό κέντρο της πόλης. Ως όρο έβαλε την κατασκευή του έργου εντός πενταετίας, ωστόσο ο συγκεκριμένος όρος απαλείφθηκε μετά από απαίτηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας!
Σε δήλωσή του για το συγκεκριμένο θέμα ο Σταμάτης Μπεχράκης επεσήμανε σήμερα: «Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, για την παραχώρηση της Καρδιολογικής Κλινικής του παλιού Νοσοκομείου στο Δήμο Καλαμάτας, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, απάντησε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν χρηματοδοτεί το έργο της ανέγερσης Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου σε οικόπεδο στην ανατολική πλευρά της πόλης. Γι’ αυτό προέτρεψε να γίνει προσπάθεια με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ώστε να ενταχθεί το Κέντρο Υγείας στο περιφερειακό πρόγραμμα.
Ύστερα από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει εντάξει το έργο. Μάλιστα ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, στις ανακοινώσεις που έκανε για τον προγραμματισμό των έργων του Νοσοκομείου δεν ανέφερε πουθενά το Κέντρο Υγείας. Επομένως επιβεβαιώνεται η ανησυχία που εκφράσαμε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την κατασκευή του Κέντρου Υγείας στην ανατολική πλευρά της πόλης.
Εμείς πιστεύουμε ότι το θέμα του Κέντρου Υγείας είναι από τα πιο φλέγοντα για τους κατοίκους της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής. Ιδιαίτερα σε εποχή κρίσης οι κάτοικοι δυσκολεύονται και ταλαιπωρούνται να πάνε στο Νοσοκομείο για την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας. Ας σκεφτούμε μάλιστα ότι η Μεσσήνη, μια πόλη 7.000 κατοίκων, έχει Κέντρο Υγείας, ενώ η Καλαμάτα, με τους 50.000 κατοίκους, δεν έχει και οι κάτοικοί της αναγκάζονται να κάνουν υπεραστικές μετακινήσεις για να μεταβούν στο Νοσοκομείο, επιβαρύνοντας κιόλας τη λειτουργία του.
Η δική μας παρέμβαση αποσκοπεί στην ενεργοποίηση πρώτα και κύρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του δημάρχου προσωπικά, λόγω της εμπλοκής του με τα κτήρια του παλιού Νοσοκομείου, αλλά και των βουλευτών. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι ώστε να δρομολογηθεί η κατασκευή του Κέντρου Υγείας στην ανατολική πλευρά της πόλης».
Στ.Μ.