Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 19:09

Απάντηση-δήλωση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Παναγιώτας Κουράκλη

Απάντηση-δήλωση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Παναγιώτας Κουράκλη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙΟΥ
Από την κ. Παναγιώτα Κουράκλη λάβαμε το εξής κείμενο προς δημοσίευση: «Απάντηση-δήλωση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Καλαμάτας (σχετικά με τις εις βάρος της δηλώσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοπορία» Νικόλαου Φωγέα): Με μεγάλη μου έκπληξη...

...πληροφορήθηκα  από τα δημοσιεύματα  στον τοπικό τύπο αλλά  και διαπίστωσα από τα πρακτικά της με αρ. 64/2013 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που αναζήτησα και έλαβα, ότι ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοπορία» Νικόλαος Φωτέας, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 8/2/2013 ανέφερε τα εξής:
«Η νέα Διευθύντρια που ανέλαβε την Πολεοδομία, στο πρώτο συμβούλιο που έγινε για τα αυθαίρετα, σε μια σχετική αίτηση που είχε κάνει ο κ.Καλτσίδης, μέσω των εταιριών του, του απομείωσε το πρόστιμο του αυθαιρέτου στο 1/3. Και μιλάμε για νούμερα πολύ μεγάλα, εάν θυμάμαι καλά ήταν 3.200.000 και πήγε 900.000, κάπου εκεί.  Το ένα είναι αυτό.  Άρα εδώ εξηγείται και η σπουδή του κ.Καλτσίδη να κάνει δωρεά μόνο σε εμάς και όχι στην υπόλοιπη Μεσσηνία, γιατί ο κ.Καλτσίδης δεν μένει στην Καλαμάτα, μένει στο Βασιλίτσι».
Αν και θεωρώ, ότι η όλη πορεία μου, επί 30 χρόνια, ως υπαλλήλου του Δήμου Καλαμάτας και μάλιστα από θέσεις ευθύνης, απαντά από μόνη της σε τέτοιου είδους «καταγγελίες», ταυτόχρονα νοιώθω υποχρεωμένη να στηλιτεύσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ευκολία, με την οποία άνθρωποι που κατέχουν δημόσια αξιώματα μπορούν να σπιλώνουν την τιμή και την υπόληψη οποιουδήποτε.
Για το λόγο αυτό αποκαθιστώντας πλήρως την αλήθεια, αναφέρω ότι:
Ανέλαβα προϊσταμένη στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας την 1/3/2012. Μέχρι τότε για το επίμαχο θέμα αυθαιρέτων  κατασκευών της Εταιρίας Jarosite Limited είχαν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες προσδιορισμού και βεβαίωσης του προστίμου στη ΔΟΥ και συγκεκριμένα δύο έτη πριν εγώ αναλάβω.
Τα παραπάνω πιστοποιούνται από δημόσια έγγραφα τα οποία είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής.  Ως εκ τούτου είναι αντικειμενικά αδύνατον να έχω ενεργήσει τα όσα αναφέρει ο κ.Φωτέας και ουδεμία σχέση μπορεί να έχει η δωρεά του κ.Καλτσίδη προς το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Καλαμάτας  με δικές μου ενέργειες.
Κατόπιν αυτών και  έχοντας τη διάθεση να εξαντλήσω κάθε περιθώριο καλοπιστίας απέναντι στον κ. Φωτέα, θεωρώ, ότι είναι υποχρεωμένος άμεσα και δημόσια να αποκαταστήσει την αλήθεια. Διαφορετικά, επειδή θεωρώ βάναυσα προσβεβλημένη την τιμή και την υπόληψή μου, δηλώνω ότι θα επιδιώξω την αποκατάστασή της με κάθε νόμιμο τρόπο.
Καλαμάτα 18-02-2013
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΥΡΑΚΛΗ
Προϊσταμένη Δ/νσης
Πολεοδομίας Δήμου Καλαμάτας»