Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 16:57

Η κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ για την εργατική πρωτομαγιά

Η κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ για την εργατική πρωτομαγιά

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ
Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς έχουν διοργανώσει απεργιακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς στις 10:30 το πρωί, στην οδό Αριστομένους, μπροστά από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου...

«Απεργιακή – Αγωνιστική και Ιστορική είναι η 1η Μάη για τo εργατικό κίνημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της χώρας µας, όπως και για τους εργαζόμενους, τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου», σημειώνει στην προκήρυξή του για την εργατική πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, που αναφέρει ακόμη τα εξής: «Για τους Έλληνες εργαζομένους η Πρωτομαγιά  αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία µνήµης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των  συνταξιούχων, των ανέργων, που δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα.
Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης µας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν µε την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Μ.Τετάρτη 1η Μάη.
Αυτό που πρέπει να καταργηθεί είναι το Ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο και μονεταριστικό πολιτικό μοντέλο που καταστρέφει την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νότια Ευρώπη και εν τέλει όλη την Ευρώπη.
Η κρίση, το έλλειµµα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στους οποίους φορτώνεται το βάρος για την αντιμετώπιση τους, απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν, πληρώνουν φόρους και δημιουργούν πλούτο σ΄αυτή τη χώρα είναι οι αθώοι και τα θύματα.
Οι Τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες, οι μεσαζόντες και τα πιράνχας των προμηθειών του δημοσίου που λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας συνεχίζουν και διευρύνουν µε τις «πλάτες» των Τροϊκανών τα προνόμια τους. Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά  γι’ αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτές τις πολιτικές.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την 1ηΜάη να σπάσουμε τα δεσμά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
• Να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, µε αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για ΟΛΟΥΣ και την προστασία των θέσεων εργασίας.
• Να αντιπαλέψουμε τις υφεσιακές και αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές που παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
• Να επανακτήσουμε το θεσμικό εργασιακό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα µνηµόνια.
• Να επανακτήσουμε τα ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά µας δικαιώματα, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.
• Να ακυρώσουμε την κυριαρχία και τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών
• Να επιβάλλουμε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και σεβασμού των εργατικών δικαιωμάτων».