Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 06:24

Στον εισαγγελέα για την εισβολή και τη δολιοφθορά στο κέντρο εκπομπής της ΕΡΤ

Στον εισαγγελέα για την εισβολή και τη δολιοφθορά στο κέντρο εκπομπής της ΕΡΤ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Άγνοια έχει ο εισαγγελέας Καλαμάτας για όσα έγιναν στο κέντρο εκπομπής των σημάτων της ΕΡΤ και άλλων καναλιών, στο Λυκόδημο. Σήμερα θα κατατεθούν μηνύσεις και αναμένεται η αντίδραση του εισαγγελέα…

(φωτογραφίες)

Τεχνικοί της ΕΡΤ επισκέφθηκαν το κέντρο εκπομπής και διαπίστωσαν ότι οι εγκαταστάσεις έχουν διαρρηχθεί, η πόρτα έχει ανοίξει με λοστό, ο φράχτης έχει κοπεί, ενώ οι άγνωστοι διέκοψαν την εκπομπή όχι μόνο των σημάτων της ΕΡΤ αλλά και του καναλιού της Βουλής, όπως και της «NOVA»!
Οι τεχνικοί δεν μπόρεσαν να μπουν μέσα στο κτήριο του κέντρου εκπομπής, διότι αυτό ήταν κλειδωμένο με λουκέτο που είχε τοποθετηθεί από τους άγνωστους!
Τους τεχνικούς συνόδευε ο Σταμάτης Μπεχράκης, με την πολιτική ιδιότητα του επικεφαλής δημοτικής παράταξης στην Καλαμάτα. Αμέσως μετά το Λυκόδημο πήγαν στο γραφείο του εισαγγελέα Καλαμάτας προκειμένου να του ζητήσουν να τους ενημερώσει για το τι συνέβη, ωστόσο εκείνος είχε άγνοια για το θέμα. Ακολούθως επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση όπου οι αξιωματικοί με τους οποίους συνομίλησαν επίσης είχαν άγνοια, επισημαίνοντας όμως ότι θα έπρεπε να μιλήσουν με τον Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος όμως απουσίαζε.
Στην σοβαρή αυτή υπόθεση αναφέρθηκε το βράδυ ο εργαζόμενος στην ΕΡΑ Καλαμάτας, Γρηγόρης Πουλόπουλος, κατά την εκδήλωση που έγινε στην κεντρική πλατεία, ενώ καταγγελτικές αναφορές έκαναν ακόμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο επικεφαλής του Δικτύου Σταμάτης Μπεχράκης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Παναγιώτης Κουφαλάκος κ.ά
Είπε ο Γρηγόρης Πουλόπουλος: «Μαύρισαν για δεύτερη φορά, μέσα σε μια εβδομάδα, οι οθόνες της Δημόσιας Τηλεόρασης. Σίγησαν και οι αναμεταδότες των προγραμμάτων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και μαζί και ο πομπός της ΕΡΑ Καλαμάτας. Κάποιοι, «γνωστοί – άγνωστοι» για την ώρα, ανέβηκαν στο κέντρο εκπομπής στο Λυκόδημο, έσπασαν την είσοδο στις εγκαταστάσεις, μπήκαν στο χώρο και έκλεισαν όλους τους αναμεταδότες της ΕΡΤ, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς και από υπερβάλλοντα ζήλο διέκοψαν την εκπομπή του καναλιού της Βουλής και του σήματος της «NOVA», που φιλοξενούνται στο κέντρο εκπομπής και δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική απαγόρευση για την ΕΡΤ. Άγνωστο είναι το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί στην περιουσία της ΕΡΤ και του Ελληνικού λαού
Από ότι δείχνουν τα πράγματα πρόκειται για καταδρομική ενέργεια «αγνώστων» τραμπούκων, που θυμίζουν εποχές παρακράτους.
Ο εισαγγελέας που απευθυνθήκαμε δήλωσε άγνοια για την «επιχείρηση». Άγνοια δηλώνει και η Αστυνομία. Αύριο θα καταθέσουμε μήνυση. Ζητήσαμε εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να γίνει αυτοψία και καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί στις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα, τα οποία είναι χρεωμένα, στους απολυμένους συναδέλφους μας τεχνικούς. Απαιτούμε από τον εισαγγελέα και την Αστυνομία να κινηθούν τάχιστα και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους «άγνωστους» παρακρατικούς τραμπούκους. Να μάθουμε ποιοι επιτέλους είναι αυτοί που υποκατέστησαν το κράτος και τους θεσμούς του. Καλούμε το Μεσσήνιο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να πάρει θέση ο ίδιος και να φροντίσει ο ίδιος να αποκαλυφθούν αυτοί που του προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες και τον αφήνουν εκτεθειμένο.
Μαζί με τις οθόνες των τηλεοπτικών δεκτών μαύρισε, για μια ακόμη φορά και η ψυχή μας. Οι κυβερνώντες πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο θα τρομοκρατήσουν τους Έλληνες και θα τους κάνουν να κλειστούν και πάλι στα σπίτια τους. Τους ενόχλησε βλέπετε η μεγάλη συμμετοχή του λαού στις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή το «λουκέτο», που η κυβέρνηση έβαλε στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση».
Στ.Μ.