Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 15:49

Προεκλογικό "ψαλίδι" στα τέλη των επιχειρήσεων του Δήμου Καλαμάτας

Γιάννης Μανδηλάρης και Παύλος Μπουζιάνης Γιάννης Μανδηλάρης και Παύλος Μπουζιάνης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ - ΜΑΝΔΗΛΑΡΗ
Μεγάλες μειώσεις, ακόμη και καταργήσεις, στα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων (τέλη κοινόχρηστων χώρων) του Δήμου Καλαμάτας ανακοίνωσαν σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παύλος Μπουζιάνης, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Γιάννης Μανδηλάρης…

Οι μεγαλύτερες μειώσεις θα γίνουν στην παραλιακή ζώνη, όπου μετά την ενεργοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθορίζονται ενιαίες τιμές.
Όπως σημείωσε ο κ. Μανδηλάρης στην α’ ζώνη της Παραλίας (από Φαρών έως Πανελλήνιον) τα τέλη κοινόχρηστων χώρων από 31 ευρώ το τετραγωνικό μειώνονται σε 25 ευρώ. Στη β’ ζώνη (από Πανελλήνιον έως τέρμα Ναυαρίνου) τα τέλη παραμένουν στα 21 ευρώ.
Αντίστοιχα διαμορφώνονται οι τιμές των τελών και στις ζώνες που ελέγχονται από το Δήμο Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου αλλά και στη νότια πλευρά της Ναυαρίνου, από τα «Βραχάκια» και πέρα.
Ειδικότερα, στην α’ ζώνη η τιμή από 31,5 ευρώ το τετραγωνικό μειώνεται στα 25 ευρώ, ενώ στη β’ ζώνη η τιμή πάλι από 31,5 ευρώ μειώνεται στα 21 ευρώ.
Όπως τόνισε ο κ. Μπουζιάνης, οι τιμές μειώνονται προκειμένου να υποστηριχθούν οι επαγγελματίες και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ωστόσο κ. Μανδηλάρης πρόσθεσε ότι ειδικά οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη ζώνη ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα πρέπει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, διότι αυτές είναι μεγάλες και αν δεν καταβληθούν τα οφειλόμενα τότε το νομικό πρόσωπο θα αντιμετωπίσει προβλήματα βιωσιμότητας.
Σε ό,τι αφορά τα τέλη κοινόχρηστων χώρων στην υπόλοιπη πόλη, ο αντιδήμαρχος κ. Μπουζιάνης σημείωσε ότι θα μειωθούν κατά 5%, ενώ υπενθύμισε ότι πέρσι είχε γίνει μείωση ύψους 10%.
Ακόμη ανακοίνωσε ότι καταργείται το τέλος κοινόχρηστων χώρων στα χωριά, το οποίο πάντως επιβλήθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή.
Οι νέες αυτές τιμές θα ισχύσουν από την 1η Γενάρη 2014.
Στ.Μ.