Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 03:15

Ο Θ. Μπρεδήμας επικαλείται τη διαφάνεια και ζητάει στοιχεία για τη διαχείριση της Φάρις

Ο Θ. Μπρεδήμας επικαλείται τη διαφάνεια και ζητάει στοιχεία για τη διαχείριση της Φάρις

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ - ΔΗΠΕΘΕΚ
Λεπτομερή ενημέρωση για την οικονομική διαχείριση της «Φάρις» και ιδιαίτερα για τα οικονομικά και τα έξοδα του Φεστιβάλ Χορού ζητάει, εγγράφως αυτή τη φορά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Θόδωρος Μπρεδήμας…

Στην αίτησή του σημειώνει: «Αναμφισβήτητα οι πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Καλαμάτας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που τον έχει καταστήσει διεθνώς γνωστό εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Ως εκ τούτου θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξή του αλλά και στη διαφάνεια των οικονομικών του, ιδιαίτερα την κρίσιμη οικονομική περίοδο που διανύουμε.
Ειδικότερα, εν όψει των όσων εκθέσαμε και στα πλαίσια των καθηκόντων μας για την πληρέστερη άσκηση ελέγχου, πέραν του συνοπτικού απολογισμού, του έτους 2011 που μας παραδώσατε, ζητάμε, επιπροσθέτως, να μας ενημερώσετε για τα εξής:
1) Τον αριθμό και την ιδιότητα του καθενός των εργαζομένων και αμοιβομένων από την «Φάρις».
2)Την αμοιβή του κάθε διευθυντή των τομέων δράσης (Σχολών) της «Φάρις».
3)Αναλυτικά το κόστος παραγωγής της κάθε θεατρικής παράστασης του ΔΗΠΕΘΕΚ.
4)Επειδή μεταξύ κόστους μισθοδοσίας και των αμοιβών και εξόδων προσωπικού, υπάρχει μία διαφορά 32.612, 67 ευρώ. Σε ποια ακριβώς έξοδα ανταποκρίνονται;
5)Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό 720.649,17 ευρώ σε αμοιβές και έξοδα τρίτων, όπως και ένα ποσό παροχές τρίτων 220.932,22 ευρώ. Κανείς έλεγχος δεν μπορεί να γίνει, αν δεν υπάρξει αναλυτικός πίνακας κατά δράση και πρόσωπο. Δηλαδή θα πρέπει να γνωρίζει ο ασκών τον έλεγχο ότι για την τάδε εργασία ο δείνα έλαβε την ακόλουθη αμοιβή.
Σχετικά με το περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού να μας ενημερώσετε τα εξής:
Α) Πόσα σχήματα χορευτικά έλαβαν μέρος, πόσα άτομα το αποτελούσαν, την αμοιβή του καθενός, καθώς το πόσες ημέρες φιλοξενήθηκαν και τα έξοδα παραμονής και διατροφής τα οποία πληρώθηκαν από την «Φάρις» και σε ποια ξενοδοχεία φιλοξενήθηκαν.
Β) Να μας γνωρίσετε πόσα εισιτήρια κόπηκαν στις παραστάσεις του κάθε σχήματος.
Γ)  Το κόστος του κάθε ταξιδιού των υπευθύνων προς ανεύρεση σχημάτων και το κλείσιμο της συμμετοχής τους στο φεστιβάλ. Δηλαδή, πόσα και ποία άτομα μετέβησαν στο εξωτερικό σε κάθε ταξίδι επί τόσες ημέρες και πόσα χρήματα έλαβαν.
Δ) Τα πόσα που δόθηκαν σε εταιρεία πρακτόρευσης των σχημάτων για να οριστικοποιηθεί η κάθε συμμετοχή. Και
Ε) Δοθέντος ότι για τόκους και έξοδα δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έχει εγγραφεί ένα ποσόν 44.460,23 ευρώ, τελικά ποιό είναι το ύψος των δανείων που έχει λάβει η «Φάρις»;».