Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 00:00

Πόσα εισέπραξε, πόσα δαπάνησε και πόσα οφείλει το Καλαματιανό Καρναβάλι

Έσοδα και έξοδα του Συλλόγου Καλαματιανό Καρναβάλι για τη διοργάνωση του 2014 Έσοδα και έξοδα του Συλλόγου Καλαματιανό Καρναβάλι για τη διοργάνωση του 2014

ΣΤΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΜΠΟΥΧΑΛΗ 
Απαντήσεις για τα οικονομικά του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2014 έδωσε σήμερα ο ταμίας του Συλλόγου και αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας, Δημήτρης Μπούχαλης. Μέχρι τώρα έχουν εισπραχθεί από το Σύλλογο 21.650 ευρώ, έχουν δαπανηθεί 21.713 ευρώ, υπάρχουν απαιτήσεις ύψους 4.000 ευρώ και οφειλές σε προμηθευτές ύψους 2.000 ευρώ…

ΣΤΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.ΜΠΟΥΧΑΛΗ 
Απαντήσεις για τα οικονομικά του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2014 έδωσε σήμερα ο ταμίας του Συλλόγου και αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας, Δημήτρης Μπούχαλης. Μέχρι τώρα έχουν εισπραχθεί από το Σύλλογο 21.650 ευρώ, έχουν δαπανηθεί 21.713 ευρώ, υπάρχουν απαιτήσεις ύψους 4.000 ευρώ και οφειλές σε προμηθευτές ύψους 2.000 ευρώ…

Ο Δημήτρης Μπούχαλης, με αφορμή υπαινιγμούς σχετικά με την οικονομική διαχείριση από το Σύλλογο, διαβεβαίωσε ότι όλα έχουν γίνει σύμφωνα με το νόμο. Είπε ότι τα έσοδα προέρχονται από επιχειρήσεις που διαφημίστηκαν στο έντυπο του Καλαματιανού Καρναβαλιού 2014 και ότι γι’ αυτά έχουν κοπεί τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία τιμολόγια. Έσοδα υπάρχουν και από χορηγούς, για τα οποία έχουν εκδοθεί γραμμάτια είσπραξης, ενώ για τα έξοδα υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα παραστατικά.
Ο ταμίας του Συλλόγου τόνισε ότι οι απαιτήσεις των 4.000 ευρώ αφορούν επιχειρήσεις που διαφημίστηκαν στο έντυπο του καρναβαλιού αλλά ακόμη δεν έχουν πληρώσει. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κάποιες από τις επιχειρήσεις αυτές θα πληρώσουν τελικά και έτσι θα συγκεντρωθούν τα χρήματα για την εξόφληση των προμηθευτών, στους οποίους οφείλονται 2.000 ευρώ. Επιπλέον όμως τόνισε ότι ακόμη και αν δεν συγκεντρωθεί ολόκληρο το ποσό για τους προμηθευτές τότε θα βάλει ο ίδιος χρήματα από την τσέπη του για να τους εξοφλήσει.
Ο Δημήτρης Μπούχαλης είπε επίσης ότι μέλη του Συλλόγου είτε ευθέως είτε εμμέσως τον κατηγόρησαν γιατί δεν κίνησε τις διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία προκειμένου να εισπραχθούν τα χρήματα που οφείλουν οι επιχειρήσεις που διαφημίστηκαν στο έντυπο. Όπως σημείωσε σχετικά, ο νόμος προβλέπει τη διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης και την αποστολή εξώδικης προειδοποίησης, κάτι που τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει διότι πρόκειται για σκληρό μέτρο.
Κατά τα άλλα, ο Δημήτρης Μπούχαλης τόνισε ότι η διάσπαση στο Σύλλογο του Καλαματιανού Καρναβαλιού ξεκίνησε πριν από τη διοργάνωση του 2014. Υποστήριξε ότι η αιτία της διάσπασης ήταν η οραματική άποψη που είχαν μέλη του Συλλόγου για το καρναβάλι, τα οποία ζητούσαν να γίνει μια ιδιαίτερα μεγάλη διοργάνωση, με υψηλό προϋπολογισμό και πολλές εκδηλώσεις. Τόνισε όμως ο Δημήτρης Μπούχαλης ότι δεν υπήρχε τέτοια οικονομική δυνατότητα, κυρίως από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, που ουσιαστικά είναι ο μεγάλος χρηματοδότης, ο οποίος εν μέσω κρίσης δεν μπορούσε να διαθέσει πολλά χρήματα. Παρά τη διάσταση όμως και την επικράτηση της άποψης να περιοριστεί ο προϋπολογισμός του καρναβαλιού σε προσιτά οικονομικά πλαίσια, ο Δημήτρης Μπούχαλης τόνισε ότι τελικά το σύνολο σχεδόν των μελών βοήθησε ώστε να γίνει με επιτυχία και το 2o Καλαματιανό Καρναβάλι.
Από εκεί και πέρα όμως, πρόσθεσε, ήταν αδύνατο να συνεχίσει ο Σύλλογος να διοργανώνει αυτή την εκδήλωση, διότι το βάρος της είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μπορούν να σηκώσουν τα λίγα μέλη του Συλλόγου που ασχολούνται συνεχώς με την οργάνωση και πραγματοποίηση του καρναβαλιού.
Έτσι λοιπόν, τόνισε ο Δημήτρης Μπούχαλης, η απόφαση να περάσει το καρναβάλι στην ευθύνη του Δήμου και της Φάρις ήταν η επιβαλλόμενη.
Στ.Μ.