Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 21:48

Παρουσίαση των υποψηφίων του ΚΙΔΗΣΟ με νεολαίους κατά της Δεξιάς

Δημήτρης Καραΐσκος, Ηλίας Κανάκης, Δήμητρα Μανέτα-Διαβολίτση, Δημήτρης Δρούτσας, Γιάννης Αργυράκης, Άρις Αλεξόπουλος. Απουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής Μενέλαος Γερονικολός, που έχασε τον πατέρα του χθες Δημήτρης Καραΐσκος, Ηλίας Κανάκης, Δήμητρα Μανέτα-Διαβολίτση, Δημήτρης Δρούτσας, Γιάννης Αργυράκης, Άρις Αλεξόπουλος. Απουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής Μενέλαος Γερονικολός, που έχασε τον πατέρα του χθες

ΚΙΝΗΜΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 
Σε μια εκδήλωση με νεανική ατμόσφαιρα, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX», παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Μεσσηνία…
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΚΙΝΗΜΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 
Σε μια εκδήλωση με νεανική ατμόσφαιρα, στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας «REX», παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Μεσσηνία…

Κάπως βροντωδώς εισήλθαν στην αίθουσα της παρουσίασης οι νεολαίοι, βασικά φοιτητές από το ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο, που φώναζαν ρυθμικά «Γιώργο μπροστά να φύγει η Δεξιά»!
Παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Άρις Αλεξόπουλος, δημοσιογράφος, Γιάννης Αργυράκης, τοπογράφος, πρώην δήμαρχος Αρφαρών και πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δρούτσας, πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην ευρωβουλευτής, Ηλίας Κανάκης, τυποποιητής και εξαγωγέας ελαιολάδου και άλλων ελαιοκομικών προϊόντων, Δημήτρης Καραΐσκος, αγρότης και Δήμητρα Μανέτα-Διαβολίτση, καθηγήτρια ξένων γλωσσών. Απουσίασε ο Μενέλαος Γερονικολός, επιχειρηματίας, ο οποίος έχασε τον πατέρα του χθες και η κηδεία του είναι αύριο.
Κατά την παρουσίαση μίλησε ο διεθνολόγος Αντώνης Τσώνης, εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής του δικτύου αυτo-οργάνωσης του Κινήματος στη Μεσσηνία. Μίλησε για την τιτάνια, όπως την χαρακτήρισε, προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου όχι μόνο να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση αλλά και να μπουν στη χώρα τα θεμέλια ενός σύγχρονου κράτους, με δικαιοσύνη και ευημερία για την κοινωνία. Τόνισε όμως ότι η προσπάθεια αυτή πολεμήθηκε λυσσαλέα από διαπλεκόμενα συμφέροντα, τα οποία υπογράμμισε ότι και τώρα χτυπούν το νέο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου και του Κινήματος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η προσπάθεια χτυπήθηκε και εκ των έσω, μέσα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, με αποστασία σε συνεργασία με τα διαπλεκόμενα, όπως κατήγγειλε. Επιπλέον ο Αντώνης Τσώνης σημείωσε ότι με τη συγκυβέρνηση ξανάρχισε το μεγάλο φαγοπότι, με μεταρρυθμίσεις που στην ουσία ήταν ρυθμίσεις υπέρ συμφερόντων που αντιμάχονται το κοινωνικό συμφέρον.
Τέλος, ο Αντώνης Τσώνης σημείωσε ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και ο Γιώργος Παπανδρέου χτίζουν το καινούργιο στην Ελλάδα, μέσα από μεγάλες δυσκολίες, οι οποίες όμως «μας πεισμώνουν», όπως τόνισε, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Κίνημα θα μπει στη Βουλή και θα αγωνιστεί για την πρόοδο των Ελλήνων και της Ελλάδας.
Το συντονισμό της παρουσίασης είχε η Γιώτα Τσαούση-Σβερκούνου, η παρουσίαση ενός σύντομου βιογραφικού των υποψηφίων βουλευτών έγινε από την Ελένη Φίλιου, ενώ στην επιτροπή παρουσίασης συμμετείχαν ακόμη ο Σταύρος Μούκας, ο Γιώργος Λίγγρης, η Μαριάννα Κουλέτα και ο Παναγιώτης Ζόμπολας.
Στ.Μ.