Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015 16:18

Κατευθυνόμενες οι καταλήψεις, υπαινίσσεται ο Θανάσης Πετράκος

Κατευθυνόμενες οι καταλήψεις, υπαινίσσεται ο Θανάσης Πετράκος

ΖΗΤΗΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΕΥΠ 
Τις υπόνοιές του ότι οι καταλήψεις των αντεξουσιαστών ενδέχεται να είναι κατευθυνόμενες από συμφέροντα που υπονομεύουν την κυβέρνηση, διατύπωσε ο Θανάσης Πετράκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, που μάλιστα σχολίασε ότι καλό θα ήταν η υπόθεση να διερευνηθεί από την ΕΥΠ. Αυτά είπε σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί στον…

ΖΗΤΗΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΕΥΠ 
Τις υπόνοιές του ότι οι καταλήψεις των αντεξουσιαστών ενδέχεται να είναι κατευθυνόμενες από συμφέροντα που υπονομεύουν την κυβέρνηση, διατύπωσε ο Θανάσης Πετράκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, που μάλιστα σχολίασε ότι καλό θα ήταν η υπόθεση να διερευνηθεί από την ΕΥΠ. Αυτά είπε σε συνέντευξή που έδωσε το πρωί στον…

…Βασίλη Χιώτη και τον Νότη Παπαδόπουλο, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM». Ειδικότερα σημείωσε: «Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μας (σ.σ. για τις καταλήψεις). Δεν είναι μόνο στους Δήμους, είναι και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, έγιναν στο «Κόκκινο». Όπως καταλαβαίνετε, αυτό είναι καλό η ΕΥΠ να το κοιτάξει. Τυχαία είναι όλα αυτά; Δεν ξέρω αν είναι ξένος ή εσωτερικός δάκτυλος, γιατί να είναι ξένος; Προβληματίζομαι ιδιαιτέρως και δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα και νομίζω κανένας μας δεν πρέπει να αποκλείει τίποτα, αλλά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο εργαζόμενος, ο οποίος διαμαρτύρεται, δεν πρόκειται να χτυπηθεί. Ούτε συνταξιούχος ούτε μαθητής ούτε ηλικιωμένος. Έχω μια διαφορετική αντίληψη, αλλά από την άλλη μεριά, δεν είμαστε και ιδιαιτέρως αγαθοί με ό,τι γίνεται.»
Σημειώνεται ότι συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις αντεξουσιαστών, με αιτήματα την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού που έχει σοβαρή αναπηρία από πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και την αποφυλάκιση συγγενικών προσώπων φυλακισμένων ως μελών των Πυρήνων της Φωτιάς.
Πάντως σήμερα η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ καθώς και για την αποφυλάκιση ατόμων με σοβαρές αναπηρίες.
Στ.Μ.