Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 22:08

Τζαβάρας στην Καλαμάτα: Να ρίξουμε τους αριστερούς στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας…

Γιάννης Λαμπρόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης Γιάννης Λαμπρόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 
Ακραίοι ήταν οι τόνοι στην εκδήλωση που πραγματοποίησε νωρίτερα στην Καλαμάτα η Νέα Δημοκρατία για το δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο κεντρικός ομιλητής, βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, ήταν οξύτατα επιθετικός απέναντι στην αριστερά και τους αριστερούς, καλώντας «να τους διώξουμε από το προσκήνιο της ιστορίας…»

«Πρέπει και έχουμε χρέος ιστορικό όλοι μας να τους απομονώσουμε, να τους βάλουμε στο περιθώριο, να τους ρίξουμε στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπως τους αξίζει» είπε ο Κώστας Τζαβάρας για τους αριστερούς και πρόσθεσε: «Η αριστερά έχει πεθάνει σε όλο τον κόσμο από το 1989, δυστυχώς στην Ελλάδα εξακολουθεί ακόμα να εκπροσωπείται από δύο κόμματα, εγώ σας λέω και μπορώ να αποδείξω άλλη φορά ότι αυτοί είναι λαθρεπιβάτες της ιστορίας».
Κάλεσε λοιπόν στην εκδίωξη των αριστερών, μέσω του «ναι που θα πούμε την Κυριακή. Ναι στην Ελλάδα, ναι στη δημοκρατία, ναι στην Ευρώπη».
Προφανώς στο πλαίσιο της στρατηγικής της όξυνσης και της επένδυσης στο φόβο, ο πολιτευτής της Ν.Δ. και υπεύθυνος για τον πολιτικό σχεδιασμό, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης, κινδυνολόγησε σημειώνοντας ότι υπάρχει περίπτωση κουρέματος των καταθέσεων, καθώς ανέφερε ότι δεν ισχύει πια η εγγύηση των καταθέσεων μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ. Για να αποτραπεί αυτός ο κίνδυνος κάλεσε σε υπερψήφιση του ναι.
Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα ισοδυναμεί με έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με κλείσιμο των επιχειρήσεων επειδή δεν θα έχουν πρώτες ύλες για να δουλέψουν, με ακινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων επειδή δεν θα έχουν καύσιμα, με εργαζόμενους που δεν θα πληρώνονται και με άνεργους που δεν θα βρίσκουν δουλειά. Και εκείνος κάλεσε σε υπερψήφιση του ναι για την πατρίδα και την ιστορία της, όπως υπογράμμισε.
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, που επικεντρώθηκε στο προσκλητήριο αγώνα για τη νίκη του ναι στο δημοψήφισμα.
Κατά τα άλλα ο βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, είπε για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επικαλούμενος και δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ρέντσι, ότι «ο Αλέξης είναι ένα πονηρό παιδί το οποίο στη ζωή του δεν έκανε τίποτα άλλο μετά την εποποιία των καταλήψεων των Γυμνασίων και των Λυκείων της Γκράβας, όπου έγινε ηγέτης, μέχρι να έρθει με την ψήφο του ελληνικού λαού να κυβερνήσει. Κάνει και ο λαός λάθη και τα κάνει όταν προσπαθεί και πετυχαίνει να κρατάει αποστάσεις από τη λογική και όταν αφήνεται να τον παρασύρει το συναίσθημα. Αυτό κάνει σήμερα και ο ίδιος ο Αλέξης, που είναι ο εκπρόσωπος των πιο σκοτεινών και των πιο ύποπτων επιθυμιών ενός πλήθους που αποτελείται από ανθρώπους που το μόνο που σου λένε όταν τους εξηγείς ότι τη Δευτέρα η Ελλάδα πεθαίνει, είναι ότι «εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα». Αυτοί είναι οι αριστεροί που υποστηρίζουν το όχι και τον Αλέξη. Είναι οι αριστεροί που ενώ θα έπρεπε να είναι οι πιο συλλογικά οργανωμένοι πολίτες, εκείνοι δηλαδή που έχουν συναίσθηση και επίγνωση του τι σημαίνει κοινωνικός δεσμός και κοινωνική σχέση, εντούτοις είναι οι εκπρόσωποι ενός κυνικού ατομισμού».
Επιπλέον, πάντα κατά της αριστεράς, ο Κώστας Τζαβάρας κάλεσε: «Να δώσουμε ένα μάθημα σε αυτή την αριστερά που ποτέ δεν κατάλαβε ένα πράγμα, ότι στις δημοκρατίες υπάρχουν κανόνες. Φταίμε και εμείς, φταίμε εμείς που κυβερνήσαμε αυτό τον τόπο και δικαιολογημένα μας κατηγορούν αυτοί. Γιατί πάντα τους είχαμε δώσει το δικαίωμα να πετυχαίνουν είτε με τη μορφή των συνδικαλιστικών αιτημάτων είτε με τη μορφή των εκπροσώπων μαζικών φορέων είτε με τη μορφή οποιονδήποτε άλλων αριστερών συσπειρώσεων, τους είχαμε δώσει πράγματι τη βεβαιότητα ότι αυτοί, ως μειοψηφίες, έχουν την ασυλία που συνεπάγεται την εξαίρεση από τους κανόνες. Ποτέ δεν σεβάστηκε η αριστερά τους κανόνες της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Και αυτό πήγε να το εφαρμόσει και στην Ευρώπη».
Πάντως έκανε και μια ελάχιστη αυτοκριτική, σημειώνοντας: «Υπάρχει ένα χρέος απέναντι στην αλήθεια, γιατί ποτέ κανείς τα τελευταία χρόνια, ακόμα και οι δικές μας κυβερνήσεις, δεν είπαν ολόκληρη την αλήθεια στο λαό. Έγινα βουλευτής το 2007 και ποτέ μέχρι το 2009 δεν μας είχε πει κανείς ότι δανειζόμαστε μόνο και μόνο για να τροφοδοτούμε την κατανάλωση και να ικανοποιούμε πελατειακά αιτήματα. Δυστυχώς γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να απολογηθούμε και να κοιτάμε κατάματα τον ελληνικό λαό και να του πούμε ότι η κρίση ήταν και μια ευκαιρία για να βάλουν και οι πολιτικοί μυαλό. Πρέπει όμως να βάλουν και οι πολίτες μυαλό».
Στ.Μ.