Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 18:06

Μαραθώνιος αγώνας δρόμου με μήνυμα την ευαισθησία για τα αδέσποτα ζώα

Μαραθώνιος αγώνας δρόμου με μήνυμα την ευαισθησία για τα αδέσποτα ζώα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΝΑΛΗΨΗ 
Ζώα που τριγυρνούν διψασμένα, πεινασμένα, κακοποιημένα στους δρόμους. Εικόνες με τόσο ταλαιπωρημένα ζώα συναντούμε ίσως και καθημερινά. Υπάρχουν όμως πολλοί που πονούν γι’ αυτή την κατάσταση, πολλοί που θέλουν να στείλουν το μήνυμα στους υπόλοιπους ότι πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τα αδέσποτα και να φροντίζουμε. Στο πλαίσιο της διάδοσης αυτού του μηνύματος διοργανώνεται την…

…Κυριακή Μαραθώνιος Αγώνας Δρόμου, από την Καλαμάτα στην Ανάληψη  της Μεσσήνης. Είναι ο αγώνας Penny Marathon, που γίνεται πρώτη φορά στην περιοχή μας, μετά την Αθήνα αλλά και την Αυστραλία.
Υπεύθυνη της διοργάνωσης στη Μεσσηνία είναι η Κατερίνα Πεζώνη, που παρουσίασε στην «Kalamata Journal» το πρόγραμμα του αγώνα, ενώ τόνισε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν στον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας για την υποστήριξη του μεγάλου έργου που προσφέρει. Σημειώνεται ότι η ίδια είναι και αντιπρόεδρος του Ομίλου.
Ο Μαραθώνιος Αγώνας θα ξεκινήσει στις 5:30 το πρωί της Κυριακής, από το Νέδοντα, στο ύψος του super market Carrefour Μαρινόπουλος και ο τερματισμός θα γίνει στο Buca Beach Resort, στην παραλία της Ανάληψης Μεσσήνης.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει και αγώνα 12 χιλιομέτρων, που θα ξεκινήσει στις 8:30 το πρωί της Κυριακής από το Δημαρχείο της Μεσσήνης με τερματισμό επίσης το Buca Beach Resort.
Επίσης, θα γίνει και αγώνας τριών χιλιομέτρων, που θα ξεκινήσει στις 09:30 το πρωί από την πλατεία της Ανάληψης με τερματισμό ξανά το Buca Beach Resort.
Επισημαίνεται ότι όσοι θέλουν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα με το ποδήλατό τους.
Σημειώνεται ότι στο ξενοδοχείο θα πραγματοποιηθεί και μικρή γιορτή, στις 11 το πρωί, με μουσική και ένα μικρό παζάρι.
Η Κατερίνα Πεζώνη σημείωσε ότι μέχρι τώρα οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις σαράντα,  ενώ αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι το Σάββατο. Η συμπλήρωση των αιτήσεων γίνεται στην Καλαμάτα, στα γραφεία του ΚΕΚ της Αγίας Τριάδας και στη Μεσσήνη στο φροντιστήριο Πεζώνη, στην οδό Ελευθερίας 2. Πρόσθεσε πάντως ότι θα υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής και πριν από τον αγώνα.
Η μόνη υποχρέωση εκείνων που θα συμμετέχουν, σημείωσε η Κατερίνα Πεζώνη, θα είναι η αγορά ενός T-shirt ή ενός καπέλου, κόστους 10 ευρώ, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για να προσφερθούν στο Φιλοζωικό Όμιλο.
Ακόμη ανέφερε ότι για την πραγματοποίηση του Μαραθώνιου Αγώνα υπάρχει υποστήριξη από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσήνης, ενώ τις υπηρεσίες τους θα προσφέρουν εθελοντικά και οι διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η οργάνωση Penny Marathon ενθαρρύνει την υιοθεσία αδέσποτων και άστεγων ζώων συντροφιάς, αναγνωρίζει το έργο των εθελοντών που προσπαθούν να σώσουν τις ζωές των ζώων, πιστεύει και προωθεί τις στειρώσεις, ενθαρρύνει την υπεύθυνη και υγιή ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων, καταδικάζει την αδιαφορία, την απανθρωπιά «που βλέπουμε τόσο στο κράτος μας όσο και στην κοινωνία μας», καταδικάζει τα βασανιστήρια, την κακοποίηση, την παραμέληση και την εγκατάλειψη των ζώων, καταδικάζει την δηλητηρίαση, τους στραγγαλισμούς και οποιεσδήποτε άλλες πράξεις δολοφονίας και βασανιστηρίων, περιμένει «να επιβληθεί η δικαιοσύνη σε εκείνους που κακοποιούν με οποιοδήποτε τρόπο τα ζώα και αναμένουμε την πλήρη εφαρμογή του νόμου».
Στ.Μ.