Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 15:45

ΠΑΜΕ και αγρότες υποσχέθηκαν πόλεμο στη ΔΕΗ αν κόψει το ρεύμα σε φτωχούς

ΠΑΜΕ και αγρότες υποσχέθηκαν πόλεμο στη ΔΕΗ αν κόψει το ρεύμα σε φτωχούς

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Στη ΔΕΗ της Καλαμάτας, εκεί που αναβιώνει το δράμα των φτωχών νοικοκυριών τα οποία δεν έχουν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, κατέληξε η απεργιακή πορεία του ΠΑΜΕ και των αγροτών. Εργάτες, συνταξιούχοι και αγρότες, μιλώντας σε υψηλούς τόνους με τους διευθυντές της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, κατέστησαν σαφές ότι εάν συνεχιστεί το κόψιμο του ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά θα ξεκινήσει πόλεμος…

Από την πλευρά τους οι διευθυντές της ΔΕΗ Γιώργος Παναγόπουλος και του ΔΕΔΔΗΕ Ευστάθιος Παπαντωνόπουλος, τόνισαν ότι οι ίδιοι είναι «ο τελευταίος τροχός της αμάξης» και πως οι διακοπές γίνονται με αποφάσεις και εντολές ανωτέρων τους. Κάποιες στιγμές υπήρξε ιδιαίτερη όξυνση της λεκτικής αντιπαράθεσης, με τους εκπροσώπους της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ να επιμένουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να εμποδίσουν τις διακοπές της ηλεκτροδότησης, ότι δεν είναι ζήτημα που περνάει από τα χέρια τους και τους εκπροσώπους των αγροτών και των εργατών να αναρωτιούνται πώς γίνεται να μην φταίει κανείς και σε απειλητικό ύφος να τονίζουν ότι εάν επιχειρήσει εργολάβος να κόψει το ρεύμα σε σπίτι φτωχού ανθρώπου θα τον στείλουν πίσω στη ΔΕΗ δεμένο χειροπόδαρα.

Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και των αγροτών προειδοποιούν τον διευθυντή της ΔΕΗ στην Καλαμάτα για ανεξέλεγκτες αντιδράσεις εάν συνεχιστούν οι διακοπές ηλεκτροδότησης των φτωχών νοικοκυριών

 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ και των αγροτών, τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει στη ΔΕΗ της Καλαμάτας εντολές για 1.200 διακοπές ηλεκτροδότησης, οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται.
Η κατάσταση κάποια στιγμή έγινε έκρυθμη και παρέμβηκε η Πότα Κακκαβά για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Η Πότα Κακκαβά παρεμβαίνει για να ηρεμήσει τα πνεύματα κατά την αντιπαράθεση των εργατών και αγροτών με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ

Η απεργιακή πορεία του ΠΑΜΕ και των αγροτών ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μάρτη, με συγκέντρωση όπου απεύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος των αγροτών και του νεοσύστατου Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης, Δημήτρης Δουρούμης. Την ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης έκανε ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Κουφαλάκος, που τόνισε μεταξύ άλλων: «Να μην περάσει ως αναγκαίο κακό η ζωή με τα ελάχιστα, ο ελάχιστος μισθός, η ελάχιστη σύνταξη, τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, η μισοδουλειά, η μισοζωή. Ξεκίνησαν τις διακοπές στο ρεύμα. Απελευθερώνουν τους πλειστηριασμούς. Ανακεφαλαιοποιούν για 3η φορά τις τράπεζες και μας καλούν να πληρώσουμε το λογαριασμό. Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση και δεν ξεχωρίζουν κανέναν εργαζόμενο, κανέναν κλάδο. Ιδιωτικοποιούν και ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο. Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Ταξικό μας χρέος είναι η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος. Γυρίζουμε την πλάτη στις πουλημένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Γινόμαστε καλύτεροι. Καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν επιτρέπεται να μείνει θεατής και να μην πάρει σαφή και κατηγορηματική θέση ενάντια στο νέο έγκλημα.
Καλούμε τα σωματεία μέσα από τα διοικητικά συμβούλια και τις γενικές συνελεύσεις και τις συλλογικές τους διαδικασίες να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα. Συνεχίζουμε δυναμικά, προετοιμαζόμαστε για πιο σκληρούς αγώνες».
Στ.Μ.

Από την πορεία του ΠΑΜΕ στην οδό Φραντζή