Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 13:10

Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΤ. ΤΣΩΝΗ 
Τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δεδομένης της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία από την εφαρμογή των μνημονίων, είναι και σήμερα επίκαιρα, τόνισε νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, απευθύνοντας κάλεσμα σε επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα…

Η εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα, έξω από το κτήριο του. Όπως σημείωσε ο Σωτήρης Τσώνης σε συνέντευξη Τύπου, με την εφαρμογή και του τρίτου μνημονίου η χώρα μπαίνει και σε νέα περίοδο ύφεσης, ενώ ανοίγει και το δύσκολο, όπως το χαρακτήρισε, κεφάλαιο της κοινωνικής ασφάλισης, για το οποίο ανέφερε ότι ακόμη υπάρχει ασάφεια από την κυβέρνηση, αν και πρόσθεσε ότι οι κύριες πινελιές έχουν γίνει γνωστές και με βάση αυτές στο μέλλον η κοινωνική προστασία θα είναι «άπιαστο όνειρο». Τα μεγάλα προβλήματα για τους εργαζόμενους σήμερα, συνέχισε ο κ. Τσώνης, είναι το ύψος των κατώτατων μισθών, η μεγάλη φορολογία, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας «που στην ουσία είναι είδος πολυτελείας» και το 1.000.000 εκατομμύριο των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι από δύο μέχρι και πέντε μήνες. Όλα αυτά τα ζητήματα, τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, καθιστούν επίκαιρα τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.
Επίσης, ο Σωτήρης Τσώνης εξέφρασε τη θλίψη, τον αποτροπιασμό και την αλληλεγγύη του προς το Γαλλικό λαό για το άγριο χτύπημα που υπέστη από τρομοκράτες. Ευχήθηκε να επανέλθει γρήγορα η κατάσταση που επικρατούσε πριν από αυτό το χτύπημα, ωστόσο δεν έδειξε να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος γι’ αυτό.
Στ.Μ.