Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 05:57

Εκπαιδευτική ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη

Εκπαιδευτική ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Εκπαιδευτικά μαθήματα για τον σακχαρώδη διαβήτη με θέμα «Τι είναι ο σακχαρώδης διαβήτης» ξεκινά από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία»...

Πρόκειται για ημερίδα, η οποία τελεί υπό την επιστημονική υποστήριξη και επιμέλεια της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας - Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος".
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τα άτομα με διαβήτη θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές συναντήσεις, οι οποίες θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας, του Γ. Νοσοκομείου Μεσσηνίας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Το πρωί της ίδιας μέρας από 10.00 έως και 13.00, στην τέντα που θα έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας (έναντι Εθνικής Τράπεζας), θα πραγματοποιούνται μετρήσεις σακχάρου από νοσηλευτικό προσωπικό του Γ. Νοσοκομείου Μεσσηνίας και θα διανέμεται έντυπο υλικό σχετικό με το Σακχαρώδη Διαβήτη.
«Σκοπός μας είναι, αφενός να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Μεσσηνίας αφετέρου να εκπαιδεύσουμε τους ίδιους τους πάσχοντες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος και στο Νομό μας εξελίσσεται ραγδαία» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.