Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 12:24

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στην "Kalamata Journal" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επόμενη μέρα

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στην "Kalamata Journal" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επόμενη μέρα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ 
Τη θέση του για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αλλά και για το τι σηματοδοτεί αυτή για την επόμενη ημέρα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την πολιτική κατάσταση στη χώρα, διατύπωσε με δήλωσή του στην “Kalamata Journal» ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Σημειώνεται ότι ο Π. Νίκας ήταν ένας από τους 50 της Κεντρικής Επιτροπής και ο μοναδικός Μεσσήνιος που υπέγραψε υπέρ της υποψηφιότητας του Κ. Μητσοτάκη, κατά το ξεκίνημα της καταστατικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ…

Η δήλωση του Παναγιώτη Νίκα στην «Kalamata Journal» έχει ως εξής: «Αν και εγώ ούτε ήμουν ούτε είμαι πολύ κοντά στα κομματικά πράγματα, νομίζω ότι η εκλογή του Κυριάκου του Μητσοτάκη σηματοδοτεί μια ελπίδα, εκσυγχρονισμό και βελτίωση της εικόνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη νομίζω πρέπει να διδάσκεται σε τμήματα των Πολιτικών Επιστημών των Πανεπιστημίων. Ξεκίνησε με ένα ποσοστό κάτω από 10%, η εκλογή του στηρίχθηκε στις προσωπικές του δυνάμεις, στην επαφή του με τον κόσμο, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και κατόρθωσε να είναι ο νικητής.
Απέδειξε δηλαδή σε όλη την προεκλογική εκστρατεία ότι έχει προσωπικές δυνατότητες δυσμενείς καταστάσεις να μπορεί να τις ανατρέπει.
Είναι ένας νέος άνθρωπος, μορφωμένος, με γνώση και του εξωτερικού περιβάλλοντος, της διεθνούς κατάστασης και νομίζω ότι θα βοηθήσει και το κόμμα του και τη χώρα.
Όσον αφορά για την επόμενη ημέρα, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ουσιαστική αντιπολίτευση με κριτήριο τον ορθολογισμό, θα υπάρχει αντιπρόταση, θα περιοριστούν τα περιθώρια του λαϊκισμού. Εγώ προφανώς εύχομαι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνεννόηση με την κυβέρνηση, η καλύτερη δυνατή συνεννόηση, διότι ο τόπος μας χρειάζεται όλους τους βραχίονες ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα και να πάει μπροστά. Του εύχομαι με όλη μου την καρδιά καλή επιτυχία να έχει».
Στ.Μ.