Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 12:48

Χωρίς προηγούμενο και εντυπωσιακή η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Καλαμάτα

Χωρίς προηγούμενο και εντυπωσιακή η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Καλαμάτα

ΚΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 
Εντυπωσιακή και μοναδική, τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες, ήταν η συμμετοχή των Καλαματιανών στις κινητοποιήσεις της γενικής απεργίας για το ασφαλιστικό. Ακόμη και το 2001, όταν ο κόσμος ξεσηκώθηκε για το σχέδιο Γιαννίτση για το ασφαλιστικό, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δεν είχε καμία σχέση με τη μαζικότητα της σημερινής...

Οι απεργοί στο τέλος της κινητοποίησης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, στην οποία είχαν ήδη ανέβει δεκάδες τρακτέρ αγροτών που συμμετέχουν στο μπλόκο του Ασπροχώματος, αλλά και φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως που κατέβηκαν στην απεργία με την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας.
Απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν από το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς, από τους αγρότες, από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, από τους μαθητές, από την Ανοιχτή Συνέλευση, από τη Λαϊκή Ενότητα, ενώ ήταν πλήθος τα Σωματεία και οι φορείς που ετοίμασαν το δικό τους πανό.
Η μαζικότητα ήταν εντυπωσιακή σε όλες τις πόλεις της χώρας που πραγματοποιήθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις κάτι που αναπόφευκτα αναμένεται ότι θα οδηγήσει είτε σε πολιτικές εξελίξεις είτε σε συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Στ.Μ.