Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 16:56

Γράμμα Νίκα στον Σκουρλέτη για παραβιάσεις της νομοθεσίας από πυρηνελαιουργεία

Γράμμα Νίκα στον Σκουρλέτη για παραβιάσεις της νομοθεσίας από πυρηνελαιουργεία

ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΟΙ ΟΣΜΕΣ 
Τη βεβαιότητα ότι πυρηνελαιουργεία της περιοχής παραβιάζουν τους περιβαλλοντικούς όρους βάσει των οποίων έχουν αδειοδοτηθεί, εκφράζει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που ανακοίνωσε ότι θα στείλει και σχετική επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, προφανώς για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε σήμερα ότι οι περιβαλλοντικές άδειες των πυρηνελαιουργείων προβλέπουν ότι οι μονάδες αυτές τον ελαιοπυρήνα που υποδέχονται θα πρέπει να τον επεξεργάζονται μέσα σε διάστημα πέντε ημερών. Διερωτήθηκε λοιπόν πως είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στις 9 Μαρτίου και ακόμη να υπάρχει ανεπεξέργαστος ελαιοπυρήνας στα πυρηνελαιουργεία. Ουσιαστικά υπαινίχθηκε ότι ο όρος για την επεξεργασία του ελαιοπυρήνα εντός πέντε ημερών παραβιάζεται.
Ακόμη ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για αυτά τα θέματα, τόνισε όμως ότι συμπάσχει με τους πολίτες που υποφέρουν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μάλιστα ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν άνθρωποι που όταν οι οσμές είναι ιδιαίτερα έντονες κυκλοφορούν με προστατευτικές μάσκες.
Τέλος, ο δήμαρχος σημείωσε ότι μπορούν να συνυπάρχουν τα πυρηνελαιουργεία και η τουριστική ανάπτυξη, αρκεί τα πρώτα να επεξεργάζονται τον πυρήνα μέσα στο διάστημα που ορίζουν οι άδειές τους.
Στ.Μ.