Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 12:20

Φίσκα η Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας για τα ψώνια του διημέρου

Φίσκα η Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας για τα ψώνια του διημέρου

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΑ ΨΑΡΙΚΑ 
Το αδιαχώρητο επικράτησε το πρωί στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, όπου οι κάτοικοι της πόλης αλλά και οι πολλοί, όπως φαίνεται, επισκέπτες, βγήκαν να ψωνίσουν τα τρόφιμα για το διήμερο της Κυριακής και της Καθαράς Δευτέρας. Οι επαγγελματίες της Αγοράς σήμερα έμειναν ευχαριστημένοι από την κίνηση, όμως δήλωσαν στην Kalamata Journal ότι ο κόσμος δαπάνησε λιγότερα χρήματα για τα ψώνια του. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, σε άλλα είδη είναι ίδιες με πέρσι, σε κάποια μειωμένες, στα ψαρικά όμως αυξημένες…

«Έχει αρκετή κίνηση η Αγορά αλλά ο κόσμος είναι με λίγα λεφτά. Εντάξει, δεν μπορώ να πω ότι δεν ψωνίζει και τίποτα, κάτι παίρνει, τα απολύτως απαραίτητα», μας είπε ο Παναγιώτης Γυφτέας, ιδιοκτήτης οπωροπαντοπωλείου».
Σε ό,τι αφορά τις τιμές ο ίδιος σημείωσε: «Οι τιμές είναι τιμές κρίσης, παρακάτω από εκεί που πρέπει. Τι να κάνουμε και εμείς, προσπαθούμε να βοηθήσουμε λίγο τον κόσμο μειώνοντας όσο μπορούμε τις τιμές. Σε όλα τα πράγματα τα δικά μας οι τιμές είναι χαμηλότερες από πέρσι. Έχει βοηθήσει και ο καλός καιρός, γιατί υπάρχει πληθώρα προϊόντων. Τα προϊόντα είναι πολύ παραπάνω απ’ όσα πρέπει, μακάρι ο κόσμος να είχε λεφτά να μπορούσε να τα ευχαριστηθεί».
Στα περισσότερα ψαράδικα της αγοράς, τα είδη που καταναλώνονται την Καθαρά Δευτέρα εξαντλήθηκαν σχετικά γρήγορα, διότι δεν υπήρχε επάρκεια. Ο Λάμπρος Φραγκούλης, από το ψαράδικο «Ηρακλής» μας είπε: «Κίνηση υπάρχει σήμερα, είμαστε ευχαριστημένοι αλλά γενικά είναι πολύ πεσμένα τα πράγματα. Σήμερα ο κόσμος ψώνισε κυρίως νηστίσιμα, χταπόδια, σουπιές, γαρίδες, που τελείωσαν και πρώτα. Μετά πήρε μπακαλιαράκι».
Για τις τιμές μας είπε ο Λάμπρος Φραγκούλης: «Ήταν αυξημένες γιατί δεν υπάρχουν γενικά ψάρια. Το χταπόδι ήταν στα 14 ευρώ, στα 10 ευρώ οι σουπιές, στα 5 ευρώ το καλαμάρι. Πέρσι τα καλαμάρια είχαν την ίδια τιμή, τα υπόλοιπα ήταν 1-2 ευρώ ακριβότερα. Είναι φυσικό, αν δεν υπάρχουν ψάρια ανεβαίνει και η τιμή».
Στο κατάστημα τροφίμων των Αδελφών Χριστόφορου, ο Παναγιώτης Χριστόφορος δήλωσε στην Kalamata Journal: «Η δουλειά έχει ξεκινήσει από το πρωί και πάμε πάρα πολύ καλά. Αλλά είμαστε και φίρμα, παλαιοί, οι αδελφοί Χριστόφοροι, 84 χρόνια τώρα. Σήμερα φεύγουν τα Σαρακοστιανά αλλά το μεγάλο πανηγύρι θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα, εμείς θα είμαστε εδώ από τις πέντε το πρωί, η δουλειά θα αρχίσει πιστεύω από τις έξι. Οι τιμές εντάξει είναι, δεν πάμε για κέρδη. Είναι οι περσινές τιμές. Παρότι βάλανε το 23% εμείς πάμε με το 13% ακόμη».
Στ.Μ.

Παναγιώτης Γυφτέας

Λάμπρος Φραγκούλης