Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 03:11

Όχι στο «χρηματοδοτικό εργαλείο Τατούλη» για τις επιχειρήσεις

Όχι στο «χρηματοδοτικό εργαλείο Τατούλη» για τις επιχειρήσεις

ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΣΗΣ 
ΣΕ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΑΖΙΓΟ

Να αντιδράσει η επιχειρηματική κοινότητα της Μεσσηνίας και γενικότερα της Πελοποννήσου, στην επιδίωξη του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, για τη δημιουργία χρηματοδοτικού εργαλείου που, αντί να επιδοτεί επενδύσεις, όπως στις άλλες Περιφέρειες της χώρας, θα καταβάλλει δάνεια. Αυτό ζήτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και Αλέξης Χαρίτσης, από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Αδαμόπουλο, και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, Θεόδωρο Μπαζίγο.

Οι υποψήφιοι βουλευτές συναντήθηκαν με τους δύο προέδρους, ενώ εκτός από το συγκεκριμένο ζήτημα συζήτησαν και για τα υπόλοιπα προβλήματα των επαγγελματιών.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο «Θανάσης Πετράκος ενημέρωσε τον κ. Αδαμόπουλο και τον κ. Μπαζίγο για τις συζητήσεις του με το υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα του χρηματοδοτικού εργαλείου και τη δυνατότητα που υπάρχει χρονικά μέχρι τις 30 Ιουνίου να τροποποιηθεί η προκήρυξη. Τόνισε δε ότι η προοπτική δημιουργίας του ειδικού αυτού ταμείου δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τους επενδυτές και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Δημιουργεί ανισότιμους όρους με τους επενδυτές των υπολοίπων Περιφερειών, αφού οι επενδυτές στις υπόλοιπες Περιφέρειες θα παίρνουν επιδότηση, δηλαδή ζεστό χρήμα 40%-45% και όσοι επενδύουν στην Πελοπόννησο θα παίρνουν δάνειο.
Τέλος, κάλεσε το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία να αντιδράσουν σε αυτή την αρνητική προοπτική και να ζητήσουν να ισχύσει και στην Πελοπόννησο για τους επενδυτές ό,τι θα ισχύσει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, διαφορετικά καμία επένδυση δε θα γίνει στην Πελοπόννησο».