Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 16:06

Πρόσωπα που διαμορφώνουν ευρωπαϊκές οικονομικές πολιτικές υποδέχεται ο Π. Τατούλης στο Λουτράκι

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST 
Ξεκινά την Πέμπτη, 10 Μάη, στο Λουτράκι, το διήμερο συνέδριο του Economist για το ρόλο των Περιφερειών στην ανάπτυξη, στο οποίο θα συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν ρόλο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τίτλο “ο Πέτρος Τατούλης με διεθνείς προσωπικότητες σε συνέδριο του Economist στο Λουτράκι”, θα συζητηθούν θέματα “γύρω από τη σχέση των εθνικών κυβερνήσεων με τις περιφέρειες στο νέο περιβάλλον της διαφαινόμενης μετα-μνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας”...

Ειδικότερα, το δελτίο Τύπου έχει ως εξής: “Το επόμενο διήμερο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα υποδεχθεί στο Λουτράκι εξέχουσες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής σκηνής, όπως τον πρώην πρωθυπουργό της Ιρλανδίας John Bruton, τον Πρόεδρο της Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών Magnus Berntsson, τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων Hubert Cottogni, τον Αν. Πρόεδρο του Χρηματοοικονομικού Οργανισμού Rothschild & Co, Paolo Scaroni κ.α.

Αφορμή αποτελεί το Συνέδριο που πραγματοποιείται 10-11 Μαΐου από τον κορυφαίο εκδοτικό Οργανισμό Economist, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έχει ως θέμα: “Governance and Regional Arteries for Growth”. Την ατζέντα των εργασιών του συνεδρίου πλαισιώνουν πολλά θέματα γύρω από τη σχέση των εθνικών κυβερνήσεων με τις περιφέρειες στο νέο περιβάλλον της διαφαινόμενης μετα-μνημονιακής ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας. Στο επίκεντρο θα τεθούν ακόμα ο ρόλος των περιφερειών στο εγχείρημα της βιώσιμης ανάπτυξης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μοντέλο ανάπτυξης «θαύμα» της Ιρλανδίας κ.α.

Στο Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Consultant Editor του Economist John Andrews, ομιλητές θα είναι ακόμα Υπουργοί, Περιφερειάρχες από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και αρκετοί ξένοι και Έλληνες επιχειρηματίες”.