Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 02:30

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι η ΣΥΚΙΚΗ εκβιάζει τους παραγωγούς που δεν είναι μέλη της

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι η ΣΥΚΙΚΗ εκβιάζει τους παραγωγούς που δεν είναι μέλη της

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Η ΣΥΚΙΚΗ καθυστερεί να πληρώσει τους συκοπαραγωγούς που δεν είναι μέλη της, για τα σύκα που παραδίδουν, καταγγέλλει το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι πρόκειται για εκβιασμό προκειμένου οι συγκεκριμένοι παραγωγοί να εγγραφούν στη συνεταιριστική οργάνωση…

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρόκειται για περίεργη συμπεριφορά της ΣΥΚΙΚΗΣ, καθώς υποστηρίζει ότι η ίδια απέτρεψε τις αθρόες εγγραφές παραγωγών κατά την προσαρμογή της οργάνωσης στη νέα νομοθεσία για τους συνεταιρισμούς.
Η ανακοίνωση του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Οι πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της «ΣΥΚΙΚΗΣ» είναι τουλάχιστον περίεργες. Η κατά προτεραιότητα πληρωμή των μελών και η καθυστέρηση (άγνωστο για πόσο διάστημα) στην πληρωμή των παραγωγών που δεν είναι μέλη, συνιστά παρατυπία, δεδομένου ότι η παράδοση του προϊόντος από τον παραγωγό και η έκδοση ζυγολογίου στο όνομά του προϋποθέτει την άμεση εξόφληση του παραγωγού. Επιπροσθέτως δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται η εξόφληση των παραγωγών ως μέσω πίεσης και εκβιασμού για την άμεση εγγραφή τους.
Αυτό που ζητούσαν από την αρχή οι συκοπαραγωγοί, την μείωση δηλαδή της αξίας της μερίδας, ώστε να εγγραφούν όλοι στην οργάνωση και να συμμετέχουν στις αποφάσεις, η σημερινή διοίκηση το έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή της μέσα από μια μικρή μειοψηφία μελών.
Σήμερα άγνωστο για ποιους λόγους, εμφανίζονται ως τιμητές της αύξησης των εγγεγραμμένων μελών της «ΣΥΚΙΚΗΣ» και της μείωσης του ποσού εγγραφής.
Σε κάθε περίπτωση είμαστε υπέρ της εγγραφής του συνόλου των συκοπαραγωγών στη συνεταιριστική οργάνωση και στη συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων. Αρκεί αυτό να μην γίνεται με εκβιαστικό τρόπο για όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να εγγραφούν.
Η πειθώ δεν επιτυγχάνεται με τέτοιες μεθοδεύσεις αλλά με διαυγή, κρυστάλλινες και δημοκρατικές αποφάσεις και πρακτικές».