Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 02:15

Έναρξη του διεθνούς τουριστικού συνεδρίου TBEX 2023 με γαστρονομικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα

Έναρξη του διεθνούς τουριστικού συνεδρίου TBEX 2023 με γαστρονομικό φεστιβάλ στην Καλαμάτα

Με έναν μεγάλο μπουφέ με αγροδιατροφικά προϊόντα της Πελοποννήσου, τοπικά γλυκίσματα, ποτά, χυμούς και αρτοσκευάσματα, γιορτάστηκε το βράδυ της Τρίτης στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, στην πλατεία Όθωνος, η έναρξη του συνεδρίου TBEX Europe 2023, στο οποίο συμμετέχουν 360 bloggers και άλλοι δημιουργοί ψηφιακού τουριστικού υλικού…

Σε αυτό το φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας το καλωσόρισμα έκαναν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Άννα Καλογεροπούλου και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ την παρουσίαση έκανε ο ηθοποιός και σεναριογράφος, Γιώργος Καπουτζίδης. Σήμερα, Τετάρτη, το πρωί, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, θα κηρύξει στο “Filoxenia” την έναρξη του συνεδρίου TBEX Europe 2023.  

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι η διοργανώτρια του συνεδρίου, τονίζει ότι πρόκειται για το σημαντικότερο διεθνές τουριστικό γεγονός στη χώρα το 2023 και επισημαίνει ακόμα: “Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Αποτελεί ένα διεθνούς ακτινοβολίας γεγονός, στο οποίο την Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμουν το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ, πολλές άλλες Περιφέρειες καθώς και δήμοι, επιχειρηματικοί, τουριστικοί και ένα πλήθος άλλων φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα από ολόκληρη τη χώρα.

Στόχος του συνεδρίου που μέχρι και τις 11 Μαΐου θα εξακτινωθεί από την Καλαμάτα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και όχι μόνο είναι η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι συμμετέχοντες στις εργασίες του έχουν την δυνατότητα να μετάσχουν σε παράλληλες εκδηλώσεις με ταξίδια εξοικείωσης σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, καθώς και βραδιές δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι πέρα από το συνέδριο TBEX Europe 2023, Peloponnese, για τις επόμενες τουλάχιστον 20 ημέρες οι συμμετέχοντες σε αυτό -κυρίως δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου και εκπρόσωποι online media-, θα διαχυθούν σε ολόκληρο τον Μοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το χθεσινοβραδινό γαστρονομικό φεστιβάλ, ο Γιώργος Καπουτζίδης παρουσίασε καταξιωμένους σεφ, 30 παραγωγούς – τυποποιητές τοπικών προϊόντων και 10 πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ οι travel bloggers από κάθε γωνιά της Γης, απόλαυσαν τις τοπικές γεύσεις, τις συνταγές, αλλά και τη μοναδικότητα και τη θέρμη της ελληνικής φιλοξενίας.

Μέγας χορηγός για το Γαστρονομικό Φεστιβάλ ήταν ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ το υποστήριξαν επίσης χορηγικά, τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας καθώς και ιδιωτικές εταιρείες.