Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 17:00

Θεατρικό Αναλόγιο "Φιλοκτήτης"

Θεατρικό Αναλόγιο "Φιλοκτήτης"

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΣΚΗΝΗ
Όσοι δεν μπόρεσαν να έχουν την επαφή, πριν από τα Χριστούγεννα, με τον «Φιλοκτήτη», του Γιάννη Ρίτσου, έχουν την ευκαιρία να μπουν στον κόσμο του κείμενου μέχρι τα μέσα Φλεβάρη. Η Αυτοσχέδια Σκηνή επαναπαρουσιάζει το έργο του Γιάννη Ρίτσου, στη σκηνική μορφή του Θεατρικού Αναλογίου, σε ερμηνεία και σκηνοθεσία της Μαρίας Σκαφιδά...

Όπως σημειώνει η Αυτοσχέδια Σκηνή, «το θέμα που κυριαρχεί, είναι η ανάγκη το άτομο να διαδραματίζει ενεργό ρόλο, ακόμα και ενάντια στην προσωπική του διάθεση. Ο ποιητής πλάθει έναν ήρωα με έκδηλη πνευματικότητα ο οποίος αναζητά την ηρεμία της ψυχής του ώστε να γιατρέψει την βαριά του θλίψη για τα ανθρώπινα λάθη και πάθη.
Οι παραστάσεις θα γίνονται στον χώρο της Αυτοσχέδιας Σκηνής ( Πεζόδρομος Αγίου Παντελεήμονος 13, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας), κάθε Δευτέρα και Τρίτη, από την 22η Ιανουαρίου έως και τις 13η  Φεβρουαρίου 2018, στις 21.30. Κρατήσεις εισιτηρίων και πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977252438. Παραστάσεις και για σχολεία, πρωινές ώρες, κατ’οπιν συνεννοήσεως».