Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 17:26

Ο Θάνατος του εμποράκου

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ - FILMHOUSE 
“Μένουμε σπίτι” και είναι ευκαιρία να αφήσουμε να μας ταξιδέψει η κινηματογραφική τέχνη. Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/Filmhouse προτείνει, όσο διαρκούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, από μια ταινία, ελεύθερη δικαιωμάτων, την οποία μπορούμε να παρακολουθήσουμε από το διαδίκτυο. Τελευταία πρόταση η ταινία “Ο θάνατος του εμποράκου”, διάσημο θεατρικό έργο του Άρθουρ Μίλες που μετέφερε στην οθόνη ο Φόλκερ Σλέντορφ...

Ο Θάνατος Του Εμποράκου - Death Of A Salesman

Drama | 1985 | K-12 | USA | 136'

Σκηνοθεσία: Volker Schlöndorff

Σενάριο: Arthur Miller

Παίζουν: Dustin Hoffman, Kate Reid, John Malkovich

Για να δείτε την ταινία, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=QNIcMQHyMNY&list=PLA90jjO0KDVjZWP7yvC5daUaIUtFjP-Is&index=31

Ο Θάνατος του Εμποράκου είναι ένα αξιόλογο κοινωνικό δράμα από τον Φόλκερ Σλέντορφ (Volker Schlöndorff), μεταφορά στην οθόνη του διάσημου θεατρικού έργου του Αρθουρ Μίλερ με κορυφαίες ερμηνείες.

Ο Γουίλυ Λόμαν (Dustin Hoffman) είναι ένας έμπορος που ανάλωσε τη ζωή του κυνηγώντας το αμερικάνικο όνειρο και που νιώθει ότι όλα πήγαν στραβά στη ζωή του. Κουρασμένος και γερασμένος αναπολεί τη ζωή του, αναζητώντας το μερίδιο του στην επιτυχία.

Προσπαθεί να ζήσει ξανά τη ζωή του μέσα από τους γιούς του , έτσι όμως καταστρέφει χωρίς να το θέλει ή να το καταλαβαίνει, σιγά σιγά την οικογένειά του και μαζί τη μοναδική σανίδα σωτηρίας του.

O Ντάστιν Χόφμαν είχε παίξει το ρόλο του εμπόρου στο Broadway και την επόμενη χρονιά κινηματογραφήθηκε για την τηλεόραση από τον σκηνοθέτη Volker Schlöndorff, όπου ο Χόφμαν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο Έμμυ για τηλεοπτική παραγωγή. Η επιτυχία αυτής της ταινίας έκανε τους παραγωγούς να την κυκλοφορήσουν αργότερα και στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αν και οι τηλεοπτικές καταβολές είναι εμφανείς, εντούτοις οι κορυφαίες ερμηνείες και η πιστότητα στην ουσία του εμβληματικού έργου του Μίλερ, που αναφέρεται με πολύ εύστοχο και συγκινητικό τρόπο στο ξεθώριασμα και στην κατάρρευση του αμερικάνικου ονείρου, κάνουν τούτη την ταινία σημαντική.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας/Filmhouse σημειώνει την ρήση του Alec Guinness (1914-2000) “Καλύτερα να δίνεις παράσταση μπροστά σε άδειες καρέκλες παρά μπροστά σε άδεια πρόσωπα” και αναφέρει ακόμη: “Μπορεί να είμαστε μακριά και προσωρινά, για το καλό όλων μας, να μένουμε σπίτι, όμως η τέχνη δεν παύει να μας ενώνει, να μας συγκινεί και να μας ταξιδεύει, όπου και αν βρισκόμαστε”.

 

www.filmhouse.gr

#kalamatacinema

#filmhouse