Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 17:04

Υφαίνοντας στον αργαλειό

Υφαίνοντας στον αργαλειό

Στην τέχνη του αργαλειού θα μυηθούν όσοι βρεθούν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο εργαστήρι του Αγροκτήματος Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα, στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας. Ώρες: 11.00 π.μ. - 2.00 μ.μ.

«Πόσες φορές δεν θαυμάσαμε εργοτεχνήματα παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης υφαντικής, πλεγμένα σε αυτό το θαυμαστό αντικείμενο που λέγεται αργαλειός! Σε πόσα παραμύθια δεν ταξιδέψαμε σαν παιδιά, με ήρωες υπομονετικές και μαστόρισσες γυναίκες, που υφαίναν μέσα από τον αργαλειό τις δικές τους ιστορίες και τις μετέτρεπαν σε έργα τέχνης, για να μπορούμε εμείς οι νεότεροι να τις γνωρίσουμε!!!
Και αυτό το Σάββατο, στο αγρόκτημά μας, θα μάθουμε να στήνουμε τον δικό μας αυτοσχέδιο αργαλειό, θα μάθουμε βασικές τεχνικές πλέξης και πάνω από όλα θα έρθουμε σε επαφή με μια πρακτική άκρως δημιουργική και τελικά θεραπευτική!!! Οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν βασικές τεχνικές πλέξης αλλά και το κυριότερο θα μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους νήματα για τις υφαντοδημιουργίες τους!!! Οι ηλικίες που απευθυνόμαστε είναι από 4 μέχρι 104!!!» σημειώνεται στην πρόσκληση.
Επίσης:
«α. Χρήσιμο θα ήταν να φέρετε μαζί σας παλιά πουλόβερ ή βαμβακερά φούτερ που δεν τα χρειάζεστε
β. Να φέρετε το δικό σας μεγάλο ψαλίδι που να κόβει
γ. Μπορείτε πάντα να μας βοηθήσετε, καλώντας κόσμο που θεωρείτε ότι θα ενδιαφέρεται στο event».
Για πληροφορίες και εγγραφές στέλνετε μήνυμα στο inbox ή καλείτε στο 2721022505
Τέλος,
«Για τη συμμετοχή σας στα Σαββατιάτικα εργαστήριά μας δημιουργικής απασχόλησης για γονείς με παιδιά χρειάζεται να γνωρίζετε τα εξής:
α. Το κόστος του εργαστηρίου για παιδί με το συνοδό του είναι 5 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό προσφέρουμε καφέ και βιολογικά αφεψήματα, φυσικό βιολογικό (πάντα) χυμό πορτοκάλι, μετά φυσικού πάντα δεκατιανού έκπληξη, όλα από το αγρόκτημά μας, με αγάπη και μεράκι! Καλύπτονται έτσι τα έξοδα υλικών του εργαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα (και το πιο σημαντικό) στηρίζετε την διατήρηση της Ανοιχτής Τράπεζας σπόρων του Αγροκτήματός μας και φυσικά το εκπαιδευτικό μας έργο. (Για περισσότερους συνοδούς ή παιδιά, γίνονται ξεχωριστά πακέτα).
β. Καλό είναι να φοράμε άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια για εργασία στο χτήμα».