Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 17:08

Ο Ορειβατικός στη Σαϊδόνα και το φαράγγι του Φονέα

Ο Ορειβατικός στη Σαϊδόνα και το φαράγγι του Φονέα

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ 
Το φαράγγι του Φονέα, η διάβαση του οποίου θα ολοκληρωθεί με τη δροσιστική βουτιά στην ονειρεμένη μικρή παραλία, θα περπατήσουν την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη τα μέλη και οι φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. Όσοι επιθυμούν μπορούν να αναχωρήσουν από το Σάββατο το απόγευμα και να διανυκτερεύσουν στη Σαϊδόνα, ενώ οι υπόλοιποι θα αναχωρήσουν νωρίς το πρωί της Κυριακής…

Ειδικότερα ο Ορειβατικός σημειώνει: «Η επόμενη εξόρμηση του συλλόγου θα γίνει την Κυριακή 24-9-17 στη περιοχή της Μάνης στο όμορφο φαράγγι της Νούπαντης. Η Νούπαντη, ή διαφορετικά φαράγγι του Φονέα, βρίσκεται μεταξύ Καρδαμύλης και Στούπας και η κατάληξή του είναι η ομώνυμη και πολύ γνωστή παραλία του Φονέα.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τη Σαϊδόνα από όπου θα προσεγγίσουμε το φαράγγι. Στο τέρμα της πορείας θα κολυμπήσουμε στην πανέμορφη παραλία του Φονέα.

Επίσης για όσους θέλουν υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτούμε τη Σαίδόνα από την προηγούμενη μέρα, όπου θα φιλοξενηθούμε και διανυκτερεύσουμε στο πύργο Παπαστάθη.

 Ώρες πορείας: 4

Βαθμός δυσκολίας: 2+

Για το πρόγραμμα της Κυριακής θα ξεκινήσουμε το πρωί στις 8:00 από τα γραφεία μας. Η ομάδα που θα ξεκινήσει από το Σάββατο θα αναχωρήσει το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ 27210 97733) και στα τηλ.: 6976830694, 6972719232».