Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 20:05

Αλληλεγγύη στους απολυμένους της ΔΕΥΑΚ, συμμετοχή του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ στην κινητοποίηση στο Μέγαρο

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς

ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 
Τη συμμετοχή του, σε ένδειξη αλληλεγγύης, στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα έξω από το Μέγαρο Χορού -μέσα στο οποίο θα ορκίζεται ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο- δηλώνει και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, το οποίο καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να στηρίξουν τον αγώνα των 26 απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ…

Ειδικότερα, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας ανακοίνωσε τα εξής: “Το Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, δείχνοντας την αλληλεγγύη του στον ανυποχώρητο αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων που αγωνίζονται για την επαναπρόσληψή τους, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που έχει καλέσει το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας την Τετάρτη 28/8 και ώρα 7 το απόγευμα, έξω από το Μέγαρο Χορού.

Το πόσο αναγκαίοι είναι οι 26 συνάδελφοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσία τους, φαίνεται από την κατάσταση που επικρατεί εκεί μετά την απόλυσή τους, ενώ είναι παραδεκτό από όλους ότι χρειάζονται και ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι για να υπάρχει σωστή στελέχωση της υπηρεσίας.

Έχουμε εμπειρία και στο δημόσιο τομέα από τη βαρβαρότητα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και τις απολύσεις (π.χ. χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί). Τι θα πει να καλύπτουν οι συνάδελφοι πάγιες ανάγκες, αλλά να απολύονται για κάποιο χρονικό διάστημα και να επαναπροσλαμβάνονται για να καλύψουν τις ίδιες θέσεις. Τι θα πει να βγαίνει η δουλειά από ελλειπές προσωπικό που ολοένα και περισσότερο να είναι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου με κουτσουρεμένα δικαιώματα.

Διεκδικούμε μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Διεκδικούμε επαρκές προσωπικό που θα στελεχώνει τους διάφορους τομείς του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης άρτια, ώστε να παρέχονται σωστές υπηρεσίες προς τις λαϊκές οικογένειες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ”