Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 19:16

Δικαίωση εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης, μη νόμιμες περικοπές μισθών και επιδομάτων

Δικαίωση εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης, μη νόμιμες περικοπές μισθών και επιδομάτων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσήνης και από το Εφετείο της Καλαμάτας. Με την απόφαση 35/2021 κρίνεται ότι περικοπές που έγιναν στους μισθούς και τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας, με νόμους του 2010, είναι μη νόμιμες. Οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει, με το Σωματείο τους, Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, στη δικαιοσύνη, η οποία σε πρώτο βαθμό έκανε εν μέρει δεκτή την αίτησή τους. Ακολούθως η ΔΕΥΑ Μεσσήνης προσέφυγε στο Εφετείο κατά της πρωτόδικης απόφασης όμως και σε δεύτερο βαθμό η δικαιοσύνη αποφάσισε ότι οι περικοπές στις αποδοχές και τα επιδόματα είναι μη νόμιμες. 

Την υπόθεση χειρίστηκε εκ μέρους του Σωματείου και των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης η δικηγόρος Μαρία Πλευριά. 

Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση γιατί ανάλογη προσφυγή στη δικαιοσύνη έχει κάνει το Σωματείο και για τις περικοπές αποδοχών και επιδομάτων εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, οι οποίοι πια ελπίζουν ακόμη πιο δυνατά ότι θα δικαιωθούν. 

Σημειώνεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας αύριο θα μεταβεί στην Κυπαρισσία, στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας ενάντια στην απόλυσή τους. Με αγώνες του Σωματείου και των εργαζομένων ο  δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, αναμένεται να συνομολογήσει αύριο στο δικαστήριο, στη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν τις εργασίες τους. 

Στ.Μ.