Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 17:33

"Να σταματήσουν οι παλινωδίες, το Γενικό Πολεοδομικό είναι εργαλείο ανάπτυξης"

"Να σταματήσουν οι παλινωδίες, το Γενικό Πολεοδομικό είναι εργαλείο ανάπτυξης"

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ 
Μην επιχειρήσει η δημοτική αρχή να δώσει άλλες ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο, καλλιεργώντας την προσδοκία ότι μπορούν να γίνουν διορθώσεις στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα για τα οποία ήδη έχει αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι, σύσσωμη σχεδόν η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες». Ο επικεφαλής, Μανώλης Μάκαρης, υπογράμμισε ότι το Γενικό Πολεοδομικό είναι εργαλείο ανάπτυξης και η δημοτική αρχή οφείλει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που αυτό δίνει για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής…

Ο Μανώλης Μάκαρης ζήτησε να έρθει άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε την αίτηση του Δήμου Καλαμάτας για την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού.
Όπως ανέφερε, αν χρειάζεται να γίνουν ορισμένες αναθεωρήσεις του Σχεδίου πρέπει να προηγηθεί μια σοβαρή μελέτη του θέματος και να υπάρξουν τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τις Υπηρεσίες του Δήμου, «χωρίς αοριστολογίες και ψεύτικες υποσχέσεις από το δήμαρχο που κατά κόρον έδινε και συνεχίζει να δίνει».
Επίσης ο Μανώλης Μάκαρης μίλησε για «εντυπωσιακή επιπολαιότητα» από την πλευρά της δημοτικής αρχής, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, δεδομένου ότι επιχείρησε να αλλάξει το Γενικό Πολεοδομικό αφού είχε υπογραφεί και ενώ κατά την πενταετία της ετοιμασίας του μπορούσε να προχωρήσει στις διορθώσεις που ήταν απαραίτητες. Γι’ αυτό και, όπως συνέχισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ουσιαστικά «ψέγει» τη δημοτική αρχή «για τις ανεπίτρεπτες παλινωδίες της».
Επιπλέον ο Μανώλης Μάκαρης ανέφερε ότι η δημοτική αρχή οφείλει να επεκτείνει τον πολεοδομικό σχεδιασμό σε ολόκληρο το εύρος του καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας, δεδομένου ότι το Σχέδιο αφορά μόνο τον καποδιστριακό Δήμο. Επίσης είπε ότι οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με το ειδικό χωροταξικό σχέδιο της περιφέρειας, ώστε μέσα από αυτό να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Καλαμάτα όσον αφορά την έλλειψη κλινών.
Τέλος επανέλαβε το αίτημα για την άμεση συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την ανάγκη «να μη ληφθούν βιαστικές αποφάσεις εντυπωσιασμού», προσθέτοντας ότι πρέπει «να σταματήσει ο εμπαιγμός των πολιτών που έχουν απαυδήσει από τη σωρεία των ψεύτικων υποσχέσεων».
Στ.Μ.