Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 21:18

Ψήφο για ένα δημοκρατικό και ανοιχτό Τεχνικό Επιμελητήριο ζητάει η Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών

Ψήφο για ένα δημοκρατικό και ανοιχτό Τεχνικό Επιμελητήριο ζητάει η Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Τη ψήφο των μηχανικών της Πελοποννήσου για ένα Τεχνικό Επιμελητήριο «δημοκρατικό», «με ανοιχτές διαδικασίες και δομές, χωρίς αποκλεισμούς και μηχανισμούς», ζητάει η παράταξη της Αγωνιστικής Συνεργασίας Μηχανικών Πελοποννήσου, που το απόγευμα της Τετάρτης παρουσίασε τους υποψηφίους της από τη Μεσσηνία για την αντιπροσωπεία της Πελοποννήσου. Πρόκειται για παράταξη στην οποία συμμετέχουν μηχανικοί από το χώρο της κεντροαριστεράς και του κέντρου. Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος»…

Η παρουσίαση των υποψηφίων έγινε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ στην Καλαμάτα. Οι υποψήφιοι από τη Μεσσηνία για την αντιπροσωπεία της Πελοποννήσου είναι οι:
Χάρις-Γεωργία Αλεβιζάκη (μηχανικός χωροταξίας, πολεοδομίας και ανάπτυξης)
Ελένη Αλεξοπούλου (αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός)
Ιωάννης Θεοφιλόπουλος (χημικός μηχανικός)
Χρήστος Κερκεμέζος (πολιτικός μηχανικός)
Θεόδωρος Κοτσιλιέρης (ηλεκτρολόγος μηχανικός)
Αντωνία (Τόνια) Κουζή (αρχιτέκτων μηχανικός)
Βασίλειος Κουτίβας (μηχανολόγος μηχανικός)
Γεώργιος Λυκοτραφίτης (πολιτικός μηχανικός)
Κωνσταντίνος Μπούρας (ηλεκτρολόγος μηχανικός)
Γεώργιος Παπαευγενίου (μηχανικός παραγωγής και διοίκησης)
Παναγιώτης Παπαντωνίου (πολιτικός μηχανικός)
Παναγιώτης Ραδιώτης (πολιτικός μηχανικός)
Παναγιώτης Σαϊτης (μηχανολόγος μηχανικός)
Αδάμ Σκιαδάς (πολιτικός μηχανικός)
Οι υποψήφιοι για το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι οι:
Κωνσταντίνος Γεωργης (Ηλεκτρολόγος μηχανικός)
Ειρήνη Δαφνιά (πολιτικός μηχανικός)
Παναγιώτης Κουτσουγέρας (ηλεκτρολόγος μηχανικός)
Αδάμ Σκιαδάς (πολιτικός μηχανικός) 
Κατά την παρουσίαση ο Κωνσταντίνος Μπούρας παρουσίασε τον απολογισμό της παράταξής του όσον αφορά την περίοδο 2013-2016 καθώς και τις βασικές προτάσεις και θέσεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας Μηχανικών Πελοποννήσου που είναι οι: Αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής για τους αυτοαπασχολούμενους. Αφαίρεση του Κλάδου Υγείας των ασφαλισμένων Μηχανικών, για το χρονικό διάστημα που δεν καλύπτονταν, λόγω οφειλών. Συμψηφισμός των εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης που έχουν καταβληθεί, με τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των Μηχανικών. Αλλαγή Θεσμικού Πλαισίου - Θέσπιση ορίου θητειών: Έως δύο θητείες, για Πρόεδρο Τ.Ε.Ε. Περιφερειακού Τμήματος, έως τρεις θητείες, για μέλη Διοικούσας Επιτροπής Τ.Ε.Ε. Περιφερειακού Τμήματος. Αλλαγή Θεσμικού Πλαισίου – Ορισμός Πραγματογνωμόνων: Δημιουργία Επιτροπής από μέλη της Δ.Ε. Τ.Ε.Ε. Περιφερειακού Τμήματος. Ασυμβίβαστο, μέλος της Δ.Ε. Τ.Ε.Ε. Περιφερειακού Τμήματος, να λαμβάνει πραγματογνωμοσύνες. Δημοσιοποίηση στοιχείων ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. ανά εξάμηνο) για να ενημερώνεται η Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε. Περιφ. Τμήματος για τους ορισμούς των Πραγματογνωμόνων, τι είδους Πραγματογνωμοσύνες ανέλαβαν και τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τις αμοιβές τους. Να πραγματοποιείται ανάρτηση των παραπάνω στοιχείων, στα γραφεία του Τ.Ε.Ε. Περιφ. Τμήματος (Κεντρικό κτίριο, Νομαρχιακές Επιτροπές) και στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Ανάρτηση Προσκλήσεων Συνεδριάσεων Δ.Ε., Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. Περιφερειακού Τμήματος και Νομαρχιακών Επιτροπών Τ.Ε.Ε, στην ιστοσελίδα του Περιφ. Τμήματος. Ανάρτηση Αποφάσεων Δ.Ε., Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. Περιφερειακού Τμήματος και Νομαρχιακών Επιτροπών Τ.Ε.Ε, στην ιστοσελίδα του Περιφ. Τμήματος. Ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου, των Συνεδριάσεων Δ.Ε., Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. Περιφερειακού Τμήματος και Νομαρχιακών Επιτροπών Τ.Ε.Ε. Παραχώρηση Αιθουσών Τ.Ε.Ε. – Περιφ. Τμήματος Πελοποννήσου, σε Μηχανικούς για να πραγματοποιούν τις συναντήσεις τους. Στενή Συνεργασία του Τ.Ε.Ε. Περιφ. Τμήματος Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που να στοχεύει στην αειφόρο ανάπτυξη και στη συνοχή του πληθυσμού αξιοποιώντας στο έπακρο το τεχνικό ανθρώπινο δυναμικό. Οι τομείς συνεργασίας να περιλαμβάνουν δράσεις στο περιβάλλον, στις υποδομές, στην επιχειρηματικότητα και οι οποίες περιγράφονται λεπτομερώς στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Ακολούθως ο Βασίλης Κουτίβας τόνισε ότι στα χρόνια της κρίσης ο κλάδος των διπλωματούχων μηχανικών έχει γονατίσει τόσο πολύ όσο κανένας άλλος και γι’ αυτό το Τεχνικό Επιμελητήριο οφείλει όσο ποτέ άλλοτε να εκπληρώσει στο ακέραιο το σκοπό του, που είναι η «προαγωγή της επιστήμης στους τομείς που σχετίζονται με την ειδικότητα των μελών του, της τεχνικής και της τεχνολογίας γενικά και την αξιοποίησή τους για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας στο πλαίσιο των αρχών της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος».
Ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Μηχανικών Πελοποννήσου ανέφερε ότι η παράταξή του έχει «ως στόχο την λειτουργία του Περιφερειακού Τμήματος ως Επιμελητηρίου όλων των μηχανικών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Πρέπει να γίνει σαφές ότι τα όργανα του ΤΕΕ αποτελούν θέσεις ευθύνης για την προάσπιση των συμφερόντων τόσο των μελών του όσο και της κοινωνίας. Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση καρέκλες εξυπηρέτησης μικρότερων ή μεγαλύτερων συμφερόντων. Τα μέλη των οργάνων του ΤΕΕ οφείλουν να λειτουργούν ως εκπρόσωποι των μηχανικών και όχι ως αλαζόνες καρεκλοκένταυροι. Ενδεχομένως τα παραπάνω να θεωρηθούν από ορισμένους ως αοριστολογίες ή ακόμα και κλασικός ξύλινος προεκλογικός λόγος. Δεν είναι έτσι. Αποτελούν τα θεμέλια ενός σταθερού και δυναμικού οικοδομήματος που θα μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των διπλωματούχων μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών, δημοσίων υπαλλήλων, όπου μέσα από διεπιστημονική συνεργασία, επιμόρφωση, ενημέρωση και συνολική δράση να μπορέσει να οδηγήσει όλους εμάς στην επιστημονική ανάταση την οποία μας έχει εμπιστευτεί η πολιτεία εδώ και έναν περίπου αιώνα. Διότι όλοι είμαστε το ΤΕΕ».
Τέλος, το μέλος του συνδυασμού, Τόνια Κουζή, παρουσίασε τους υποψηφίους της Αγωνιστικής Συνεργασίας Μηχανικών Πελοποννήσου από τη Μεσσηνία, καθώς επίσης προσκάλεσε στη γιορτή που διοργάνωσε για το βράδυ της Τετάρτης η παράταξή της σε μπαρ της οδού Ιατροπούλου και Δαγρέ.
Στ.Μ.