Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 12:32

Κοινή παρέμβαση Σωματείου και εργαζομένων για τον Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας

Από παλιότερη κινητοποίηση του Σωματείου και των εργαζομένων στον Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας Από παλιότερη κινητοποίηση του Σωματείου και των εργαζομένων στον Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ 
Λίγες ημέρες πριν η δημοτική αρχή έδωσε στη δημοσιότητα μια απάντηση των εργαζομένων στον Βιολογικό Καθαρισμό προς τον πρόεδρο της Επιχείρησης, Δημήτρη Βεργόπουλο, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στρέφονταν εναντίον του Σωματείου τους, όσον αφορά στις καταγγελίες του για την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού που θα διασφαλίζει την καλή λειτουργία της Μονάδας. Σήμερα οι εργαζόμενοι στη βάρδια του Βιολογικού, σε κοινή παρέμβαση τους με Σωματείο, αποκαθιστούν τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη απάντηση και υπογραμμίζουν ότι στηρίζουν το Σωματείο τους και τις ομόφωνες αποφάσεις των συνελεύσεών τους σχετικά με την αναγκαιότητα συμπλήρωσης του προσωπικού του Βιολογικού Καθαρισμού ώστε αυτός να λειτουργεί σε 24ωρη βάση σύμφωνα με τις απαιτήσεις…

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Σωματείο προχώρησε σε έκδοση καταγγελίας και στη δημοσιοποίηση της κοινής παρέμβασής του με τους εργαζόμενους στη βάρδια του Βιολογικού. Ειδικότερα, από το Σωματείο ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της Δημοτικής αρχής και προσωπικά τον Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα που επιχειρεί να τρομοκρατήσει το ΔΣ του Σωματείου αλλά και τους εργαζόμενους, παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά του Σωματείου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, δόθηκε στην δημοσιότητα από το γραφείο του Δημάρχου επιστολή απάντησης στις καταγγελίες του Σωματείου, που συντάχθηκε από τον υπεύθυνο του Βιολογικού και άφηνε αιχμές ότι οι εργαζόμενοι στρέφονται κατά του Σωματείου.

Οι εργαζόμενοι στην βάρδιες του Βιολογικού και ο βοηθός Χημικού, ύστερα από σχετική πρόσκληση, παραβρέθηκαν σε κοινή σύσκεψη με το ΔΣ του Σωματείου και συνέταξαν κοινό κείμενο που επιθυμούν να δοθεί στην δημοσιότητα προς αποκατάσταση της αλήθειας. 

“Tο Δ.Σ του Σωματείου σε κοινή ανοικτή συνεδρίαση με εργαζόμενους της βάρδιας του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Καλαμάτας, συζήτησαν για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να λειτουργήσει ο Βιολογικός σε 24ωρη βάση.

Μετά από συζήτηση ανανεώνουν την ανησυχία τους σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων που έχει να κάνει:

•        Με τη στελέχωση της ΔΕΥΑΚ σε επιστημονικό κι εργατοτεχνικό προσωπικό, που σε συνεργασία με το υπάρχων, να είναι ικανό να λειτουργήσει το Βιολογικό σε 24ωρη βάση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας αναβαθμισμένης μονάδας και της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

•        Με την απαίτηση άμεσης παρέμβασης σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα σε έντονες βροχοπτώσεις.

Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, υπερβάλλοντας τον εαυτό μας και παρά τις υποδείξεις για απαγόρευση επέμβασης, με σκοπό τη σωστή λειτουργία του Βιολογικού παρ’ όλες τις ελλείψεις.

Επάνω σε αυτό το πλαίσιο των διεκδικήσεων έχει να κάνει και η αγωνία μας για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, που θα προστατεύουν την 24ωρη λειτουργία του Βιολογικού με αυτεπιστασία κι όχι εργολαβικά.

Οι εργολαβίες, όπως το παράδειγμα της ΜΟΛΑΚ, απαξιώνουν τη μονάδα και την εργασία μας προς όφελος των εργολάβων.

Σε καμία περίπτωση αυτή μας η ανησυχία δεν έρχεται σε αντίθεση με το Σωματείο, του οποίου είμαστε ενεργά μέλη και στηρίζουμε τις ομόφωνες αποφάσεις τις Συλλογικής μας Οργάνωσης, για στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας”

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεργασία με εργαζόμενους στις βάρδιες του Βιολογικού».