Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 23:30

Πρεμιέρα του “κωμικού μιούζικαλ” “Ο Γενικός Γραμματεύς”

Πρεμιέρα του “κωμικού μιούζικαλ” “Ο Γενικός Γραμματεύς”

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
“Τι είναι η πατρίδα μας εν τέλει;”. Αυτό είναι το ερώτημα, όπως λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας Γιάννης Μαργαρίτης, το οποίο πλανάται στη νέα παραγωγή του,  “Ο Γενικός Γραμματεύς”, του Ηλία Καπετανάκη, το οποίο κάνει πρεμιέρα στις οχτώ το βράδυ της Παρασκευής 20 Δεκέμβρη και θα παίζεται μέχρι και τον Φλεβάρη κάθε Παρασκευή και Σάββατο την ίδια ώρα και κάθε Κυριακή στις εφτά το απόγευμα…

“Ο Γενικός Γραμματεύς” είναι ένα κωμικό μιούζικαλ, μια σάτιρα για τα κακώς κείμενα του ελληνικού κράτους, σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη των παραστάσεων ο κ. Μαργαρίτης. Όπως πρόσθεσε, “κακώς κείμενα που δυστυχώς μας ακολουθούν μέχρι και τις μέρες μας” και συγκεκριμένα ο κομματισμός, το ρουσφέτι κάτω από το τραπέζι, ο εναγκαλισμός με το κράτος. Σχολίασε μάλιστα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ ότι “η Ελλάδα δυστυχώς πέρασε ξώφαλτσα από το μεγάλο ρεύμα του Διαφωνισμού”. 

Η σκηνοθεσία, η διασκευή και οι φωτισμοί είναι του ίδιου του Γιάννη Μαργαρίτη, η μουσική του Δημήτρη Οικονομάκη, η χορογραφία του Έντυ Λάμε, τα σκηνικά του Μάρκου Καμπάνη, τα κοστούμια του Δημήτρη Κακριδά, ενώ παίζουν οι Γιώργος Αλεβυζάκης, Κλεάνθης Βαρσαμούλης, Χρυσάνθη Δούζη, Σοφία Κουλέρα, Μάρα Μπαρόλα, Μαριάμ Ρουχάτζε, Δημήτρης Σταμούλης, Γιώργος Τσαπόγας.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ξανανέβει στο ΔΗΠΕΘΕΚ, το 1987, με σκηνοθέτη τον Γιάννη Αρμάο, τόνισε όμως ο Γιάννης Μαργαρίτης ότι η δική του παράσταση είναι πολύ διαφορετική. 

Για τους ηθοποιούς της παράστασης ο καλλιτεχνικός διευθυντής τόνισε ότι δούλεψαν στις πρόβες με κέφι, με δημιουργικό οίστρο και με πολύ αυτοσχεδιασμό. 

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 12 ευρώ και οχτώ ευρώ. 

Στ.Μ.