Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 20:03

Σκληραίνει η κόντρα διοίκησης-Σωματείου στη ΔΕΥΑΚ για το «μπάσιμο» ιδιωτών

Σταυρούλα Στραβάκου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Γιώργος Κρεμέζης Σταυρούλα Στραβάκου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Γιώργος Κρεμέζης

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΥΡΙΟ 
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ και του Σωματείου Εργαζομένων, το οποίο καταγγέλλει ότι μπήκαν ιδιώτες στη λειτουργία και συντήρηση του Βιολογικού Καθαρισμού, χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, καθώς και ότι μεθοδεύεται η είσοδος ιδιωτών σε όλους τους τομείς της Δημοτικής Επιχείρησης, σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι έχουν τρίωρη στάση εργασίας το πρωί και συμβολική κατάληψη του Βιολογικού Καθαρισμού…

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Γιώργος Κρεμεζής και Σταυρούλα Στραβάκου αντίστοιχα, κάλεσαν το δήμαρχο να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες και προειδοποίησαν ότι αν θέλει κόντρα θα την έχει!
Πριν από δύο εβδομάδες περίπου οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ πραγματοποίησαν κατάληψη στα γραφεία της Επιχείρησης, με σκοπό να αποτρέψουν τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο, μεταξύ άλλων, επρόκειτο να αποφασίσει την ανάθεση σε ιδιώτη εργασιών συντήρησης και λειτουργίας στο Βιολογικό Καθαρισμό.
Μετά την κινητοποίηση αυτή η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ απέσυρε το συγκεκριμένο θέμα, όμως το Σωματείο καταγγέλλει ότι στο Βιολογικό Καθαρισμό έχουν ήδη πάει και εργάζονται δύο εργοτεχνίτες ιδιωτικής εταιρίας, χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι οι εργατοτεχνίτες αυτοί έχουν μεν εργαστεί στο Βιολογικό, στο πλαίσιο του έργου της επέκτασής του, ωστόσο δεν διαθέτουν την εμπειρία που έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ.
Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού στη ΔΕΥΑΚ είναι αναγκαιότητα η ανάθεση εργασιών του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτη. Ωστόσο το Σωματείο τονίζει ότι αυτό που θα έπρεπε να κάνει η ΔΕΥΑΚ είναι να εκπονήσει μια μελέτη για το απαιτούμενο προσωπικό και να υποβληθεί αίτηση ώστε να γίνουν οι προσλήψεις που χρειάζονται. Το Σωματείο λέει ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και ο δήμαρχος δεν προβαίνουν σε αυτή την κίνηση, γιατί έχουν ως πολιτική επιλογή την ιδιωτικοποίηση της δημοτικής επιχείρησης. Υπογραμμίζει ωστόσο ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ είναι αποφασισμένοι να δώσουν αγώνα ώστε να αποτρέψουν αυτά τα σχέδια και μια πρώτη προειδοποιητική κίνηση είναι η αυριανή στάση εργασίας και κατάληψη του Βιολογικού.
Στ.Μ.