Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 10:47

Απογοητευμένος παρουσιάζεται τώρα ο δήμαρχος από την ανταπόκριση της κυβέρνησης

Απογοητευμένος παρουσιάζεται τώρα ο δήμαρχος από την ανταπόκριση της κυβέρνησης

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ 
Απογοητευμένος από την κυβέρνηση εμφανίστηκε αργά χθες το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ανακοίνωσε ότι έχει πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες, ότι το ποσό που δίνεται στο Δήμο, από την έκτακτη επιχορήγηση των 5,5 εκατ. ευρώ προς τους χτυπημένους από τις θεομηνίες Δήμους της χώρας, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές τους, είναι ανεπαρκέστατο. Ο δήμαρχος είπε ότι οι πληροφορίες του λένε πως, από τα 5,5 εκατ. ευρώ, στο Δήμο Καλαμάτας δίνεται το 1/10, δηλαδή 550 χιλ. ευρώ. «Να μας εξηγήσει η κυβέρνηση πως θα γίνουν οι επισκευές;», σχολίασε με απογοήτευση ο δήμαρχος…

Ωστόσο, με μια ψύχραιμη σκέψη, η κατανομή του 1/10 της έκτακτης χρηματοδότησης στο Δήμο Καλαμάτας, δεν φαίνεται να είναι και τόσο άδικη, γιατί είναι πολλές οι περιοχές της χώρας που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές. Ενδεχομένως στο Δήμο Μεσσήνης οι ζημιές να είναι μεγαλύτερες, ενώ έκτακτη χρηματοδότηση θα κατανεμηθεί επίσης στους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσήνης, σε Δήμους της Λακωνίας, στα Τρίκαλα, στη Θάσο, στο Θερμαϊκό και σε άλλους Δήμους.
Το άδικο είναι ότι η κυβέρνηση δίνει λίγα χρήματα και όχι ο τρόπος με τον οποίο τα μοιράζει, γιατί πραγματικά τα 5.5 εκατ. ευρώ είναι ελάχιστα μπροστά στις ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν γίνει. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης, τα γεφύρια που έχουν διαλυθεί ή ακόμη και εξαφανιστεί, είναι δεκάδες!
Στ.Μ.